Najnovije

VUČEVIĆ OTKRIO: Predsedništvo SNS odbilo Nikolićev predlog Vučiću!

Potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je Predsedništvo SNS "odbilo ponudu koju je Tomislav Nikolić uputio Aleksandru Vučiću", a tiče se predsedničkih izbora.

Miloš Vučević (Foto: JuTjub)

"Ne mogu da idem u detalje, ali mogu da vam kažem da je Predsedništvo stranke odbilo ponudu Nikolića Vučiću", izjavio je Vučević za Radio televiziju Vojvodine.
Vučević je rekao da je odluka Tomislava Nikolića da se kandiduje na predsedničkim izborima politički neracionalna, ukoliko je uopšte tačna.
Prema njegovim rečima, odluka Tomislava Nikolića o kandidaturi, ukoliko je zaista donese, je neodgovorna i stavlja ga u ravan sa Vukom Jeremićem i Sašom Jankovićem i indirektno ga svrstava u krug onih koji žele da destabilizuju Srbiju.
"Iskreno, ne mogu da zamislim da će se Tomislav Nikolić svrstati među one koji će destabilizovati Srbiju, a siguran sam da od Aleksandra Vučića nikada nećete čuti nijednu ružnu reč o Tomislavu Nikoliću, kao što je nećete čuti ni od mene", rekao je Vučević.
Na pitanje novinara da li smatra da Tomislav Nikolić može da bude faktor nestabilnosti, Vučević je rekao da to Nikolić može da bude, ako se suprotno stavu Glavnog odbora SNS, stranke koja ga je, kako je rekao, dovela na mesto predsednika, kandiduje na predsedničkim izborima.
Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da je ubeđen da će Glavni odbor SNS na sutrašnjoj sednici prihvatiti jednoglasan predlog Predsedništva te stranke da kandidat SNS na predsedničkim izborima bude Aleksandar Vučić.
On očekuje i da će Vučić sutra doći na sednicu GO stranke.
Vučević je kazao da je danas do 16 sati 101 gradski ili opštinski odbor Srpske napredne stranke dao jednoglasnu podršku pomenutom predlogu Predsedništva SNS.
Po njegovim rečima, građani Srbije od SNS očekuju da na predsedničkim izborima istaknu svog najjačeg kandidata, a to je, kako je kazao, svakako Aleksandar Vučić.
Na pitanje da li brojne izjave i osuda Nikolićeve eventualne kandidature znači "napad na čoveka koji je osnivač stranke", Vučević je rekao da jedan čovek sam nije i ne može biti osnivač stranke i da je SNS osnovalo više hiljada ljudi, među kojima je i on.
Vučević je ocenio i da nikada veće jedinstvo nije vladalo u SNS i da je podrška Aleksandru Vučiću nepodeljena, te da ta podrška ne predstavlja nikakav udar na Tomislava Nikolića.
"Za mene bi bilo logično da Tomislav Nikolić stane iza kandidature Aleksandra Vučića, jer je to predlog Predsedništva stranke, a uveren sam i predlog Glavnog odbora i smatram da nije politički odgovoran potez ni prema SNS, ni prema Srbiji ukoliko donese odluku da se kandiduje i da ne ispoštuje odluku Glavnog odbora", rekao je Vučević.
On je kazao da od strane Nikolića stižu nejasni signali kada je reč o njegovoj kandidaturi na predsedničkim izborima, jer vest koju su sinoć preneli pojedini mediji nije ni potvrdio, ali nije ni demantovao.
Vučević je rekao i da ne isključuje mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora, a pojedine kalkulacije koje se pojavljuju u javnosti da od 102 poslanika SNS "40 gleda u Tomislava Nikolića" nazvao je običnim špekulacijama i dodao da je nesporna jedinstvena podrška poslanika SNS u Skupštini.
Vučević je ocenio da je situacija u SNS "u najboljem redu" i naveo da ocekuje da ce Glavni odbor stranke sutra jednoglasno podržati Vucicevu kandidaturu.
Vučević je kazao i da će kao potpredsednik SNS insistirati da Aleksandar Vučić ostane predsednik te stranke, jer je, kako je naglasio, Aleksandar Vučić garant stabilnosti i stranke i cele države. Pogledajte OVDE šta Nikolić očekuje od Vučića!  Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA