Najnovije

RAZBIJANJE DŽIHADISTIČKE OFANZIVE: Pobunjenici ostavljaju svoje kosti pred vratima Dare! (VIDEO)

Sirijska arapska armija, uz podršku ruskog vazduhoplovstva, izvršila je danas i tokom prethodne noći niz veoma uspešnih akcija protiv "pobunjeničkih" snaga koje su u ifanzivi na južnom frontu, u prestonici istoimene pokrajine Dara i njenoj okolini.

Borbe u Dari (Ilustracija: Pravda)

SAA je izvršila napade na protivničke jedinice u pokretu i nanela teške gubitke pripadnicima novoformirane "pobunjeničke" koalicije, koju predvodi nekadašnji Nusra front, preneli su bliskoistočni mediji. Prema ovim izveštajima, SAA je rasturila koncentracoje džihadista u gradskoj četvrti Al Feran i u južnom delu gradskog jezgra. Vojska je, takođe, izvršila udare i u zapadnoj predgradskoj oblasti DŽisr al Karije al Karbi i obližnjem gradu Al Naejme, gde su jedinice Sirijske armije uspele da unište dva tenka i eliminišu gotovo sve džihadiste koji su se nalazili u tom području. 
Tokom današnjeg dana, SAA je uspela da potisne džihadiste sa zauzetih pozicija u gradu koe drže već pet dana od kada je, na veoma perfidan način započeta žestoku ofanziva na južni sirijski grad. Više o početku ofanzive pročitajte OVDE. Današnji sukobi izbili su kada su džihadisti pokušali novi proboj na stambenu oblast gradske četvrti Manšija. Jedinice SAA koje brane ovaj deo fronta, uspele su, ne samo da odbrane svoje položaje, već su napadačima nanele teške gubitke. Samo u ovim borbama poginulo je najmanje 45 džihadista, uključujući i nekoliko komandira. DŽihadisti su sada vraćeni na pozicije koje su zauzeli prvog dana ofanzive koju sami nazivaju "Smrt iznad poniženja". U borbama za Daru značajnu ulogu ima sirijska artiljerija koja preciznim udarima nanosi velike gubitke teroristima: Pogledajte akcije ruskih aviona u Dari: Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA