Najnovije

ŠTA SE DEŠAVA NA SEVERU ALEPA? Najnovija mapa fronta (FOTO)

Sirijska arapska armija osvojila je ove godine veliku teritoriju istočno od grada Alepo i približava se uporištu Islamske države - gradu Deir Hafer.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Istovremeno SAA se sa juga približila Al Babu dok u samom gradu traju borbe između turskih snaga podržane tzv. Slobodnom sirijskom armijom i terorista Islamske države. Kada Al Bab i Deir Hafer padnu, Sirijska arapska armija će nastaviti napredovanje ka jezeru Al Asad sa čije druge obale se nalaze Kurdi. Islamska država se sprema za ovakav scenario i zbog toga je pustila vodu u Al DŽir kanal, koji je bio suv četiri godine, kako bi stvorila prirodnu prepreku i zaustavila napredovanje SAA. Teroristi su uništili nasipe kako bi poplavili ovu oblast. Ovo je dovelo do kratkog zaustavljanja napredovanja ali je ipak dalo vremena borcima ID da se pregrupišu.

Teritorija pod kontrolom SAA obečežena je crvenom bojom, Kurdi su žutom, tzv. Slobodna sirijska armija i Turci su obeleženi zelenom bojom dok je preostalo teritorija Islamske države. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA