Najnovije

ŠAMARI U DAČIĆEVOM KABINETU: Ministar razdvajao najbliže saradnike?!

U kabinetu Ivice Dačića pre izvesnog vremena dogodio se incident. Vanja Vukić, savetnik ministra, nasrnuo je na Branka Lazarevića, nekadašnjeg Dačićevog šefa kabineta.
Do incidenta je došlo nakon što se Lazarević definitivno vratio iz Ambasade Srbije u Atini. On je, prema svedočenju očevidaca, ali i ljudi koji su se u tom trenutku nalazili u blizini kabineta Ivice Dačića, došao na zakazani sastanak u kabinet ministra.
- Lazarević zbog optužnice i afera ima problem da bude postavljen na neku državnu funkciju i uopšte nađe posao. Smatra da je žrtva svega što se poslednjih godina događalo i zbog svega toga pitao je Dačića da mu pomogne oko pokretanja nekog biznisa - navodi jedan od izvora.
Dačić navodno lično ne može da učestvuje u tome, ali je potvrdio da će mu pomoći koliko je u njegovoj moći. Kako nam je ispričao jedan od zaposlenih u MSP, ministar i lider socijalista delegirao je jednog funkcionera Socijalističke partije da vidi može li se nekako pomoći Lazareviću. Nekoliko dana su trajali razgovori o tome, ali je onda došlo do izvesnih problema. - Lazarević je tražio da pokrene agenciju koja bi se bavila fizičko-tehničkim obezbeđenjem, međutim, odmah mu je predočeno da zbog optužnice ne može da dobije sve neophodne licence i dozvole i da Dačić neće zbog njega da krši propise. Kada su mu to rekli, nije mu bilo svejedno - otkriva naš sagovornik. Branko Lazarević je bio vrlo neprijatan i reagovao je oštro. Rekao je da je nezadovoljan, da će uraditi ono što namerava, a kako je u kabinetu u tom trenutku bio i Dačićev savetnik Vanja Vukić, on je ustao i ošamario Lazarevića. - Dačić je skočio, stao između njih i razdvojio ih - poverava nam jedan od izvora iz MSP. Galamu je čulo i nekoliko zaposlenih koji su se nalazili ispred kabineta, a kako smo saznali, Vukić se posle izvinjavao kolegama na neprijatnosti. S druge strane, Lazarević je čak zapretio da će tužiti Vukića zbog napada. Izhmeđu njih dvojice inače postoji dugogodišnja netrpeljivost. Lazarević i Vukić su godinama među najbližim saradnicima Ivice Dačića. Lazarević je bio šef kabineta u vreme kada je Dačić bio ministar unutrašnjih poslova, a zanimljivo je da je u to vreme Vukić bio zamenik šefa kabineta. Kada je zbog kontroverzi i informacija da je odavao tajne iz istrage Lazarević otišao sa funkcije, zamenio ga je upravo Vanja Vukić. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA