Najnovije

OBRADOVIĆ: Kad postanem predsednik Srbije ovo ću da uradim!

Moja je obaveza bila, da u ime patriotske opozicije, na današnjoj sednici Odbora za Kosovo i Metohiju, kažem da postoji i druga politika za KiM u odnosu na politiku ove vlade – rekao je predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, komentarisao je današnju sednicu Odbora za Kosovo i Metohiju, koja je imala dve ključne teme, izveštaj o radu Kancelarije za KiM i trenutni status pregovora između takozvanog Beograda i takozvane Prištine.
- Prva asocijacija kada se pomene Kancelarija za Kosovo i Metohiju, jeste trgovina drogom u automobilu vlade republike Srbije, koje pripada ministarstvu za KiM. To je prva i najveća afera ove kancelarije- smatra Obradović. Drugi i veliki problem u radu ove kancelarije, Obradović smatra da je instrukcija predstavnicima Srpske liste u takozvanom Kosovskom parlamentu, da podrže Hašima Tačija za predsednika takozvanog Kosova. - Mnogo je afera vezano za ovu kancelariju i nije čudo što direktor kancelarije, Marko Đurić, nije danas ovde, da brani sopstveni izveštaj o radu u prethodnoj 2016. godini, već je to predao svome zameniku. I ono što je još problematičnije je to, što predsednik Narodne skupštine, Maja Gojković, već mesecima izbegava da zakaže sednicu na posebnu temu vezanu za Kosovo i Metohiju, a koju su Dveri tražile još u oktobru prošle godine“ – rekao je predsednik Dveri. Dalje navodi da ono sa čim se mi danas suočavamo je, da naša vlast učestvuje u formiranju nezavisnog Kosova. I Vlada i Srpska lista i Kancelarija za KiM su zapravo saučesnici u formiranju nezavisnog Kosova i svim svojim aktivnostima praktično učestvuju u formiranju druge albanske države na Balkanu. - Očito je da ova vlast ima nekakvog duga prema predstavnicima EU i onima koji su ih praktično doveli na vlast, jer su na predsedničkim izborima 2012. tri sata pre završetka izbora, čestitali Tomislavu Nikoliću na pobedi. Šta je još SNS dužna da plati za opstanak Aleksandra Vučića na vlasti?“ – istakao je Obradović. On je još dodao da je red da aktuelna vlast  prizna da se odrekla KiM. Da je zarad puta Srbije u EU spremna da izda svaki interes Srba na KiM. Da se ne oblače ni u kakve predizborne vozove i patriotsku retoriku i dižu ratne tenzije, samo da bi na neki način u biračkom telu Srbije bili prikazani kao patriote. - I ono što je veoma važno, zašto je Narodna skupština Republike Srbije lišena rešavanja pitanja na KiM? Kada je pitanje KiM poslednji put bila tema sednice Narodne skupštine Republike Srbije Zašto  vlast izbegava da dođe u Skupštinu i odgovara na pitanje poslanika? Moja je obaveza bila, da u ime patriotske opozicije, na današnjoj sednici Odbora za KiM, kažem da postoji i druga politika za KiM u odnosu na politiku ove vlade. Naša politika je jednostavna. Prekinuti sve pregovore i antiustavne sporazume u Briselu, jer EU jednostavno nije na našoj strani, već na strani separatizma. Vratiti pitanje KiM u Savet bezbednosti UN, gde imamo saveznike u Rusiji i Kini“ – rekao je predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović. Obradović je još dodao da je to najvažnija razlika u politici koju zastupaju Dveri u odnosu na KiM i koju zastupa aktuelna vlast. „I zato, kao predsednički kandidat želim da ponovim, nema nastavka Briselskih pregovora, kad postanem predsednik Srbije“ – zaključio je Obradović. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA