Najnovije

MOSKVA ZAHTEVA ODGOVOR: Da li je to Tramp upravo započeo novi "Hladni rat" sa Rusijom?!

Najava predsednika SAD Donalda Trampa o jačanju nuklearnih kapaciteta mogla bi da pokrene novu trku u naoružanju Vašingtona i Moskve, upozorio je danas predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačov.

Kosačov (Foto: RIA novosti)

On je rekao da će, ukoliko slogan Trampove kampanje "Učinimo Ameriku ponovo velikom" znači nuklearnu dominaciju, to vratiti svet u najgore vreme hladnoratovske trke u naoružanju. Tramp je u intervjuu Rojtersu u četvrtak rekao da želi da ojača američki nuklearni arsenal kako bi obezbedio da SAD budu u tom smislu predvodnik, jer su, kako je naveo, zaostale po svojim kapacitetima u toj vrsti naoružanja, a požalio se i na rusko razmeštanje krstarećih raketa, ocenjujući da je to kršenje sporazuma o kontroli naoružanja.
Kosačov je u postu na Fejsbuku ocenio da je ovo "najalarmantnija Trampova izjava po pitanju odnosa sa Rusijom", prenosi Rojters. Kako je dodao, tokom Hladnog rata Sovjetski Savez i SAD uvideli su da je postizanje nadmoći opasno i prihvatili doktrinu jednakosti kao najbolji način za osiguranje mira. "Da li ulazimo u novu eru?", zapitao je Kosačev i dodao da je što pre potrebno dati odgovor na to pitanje.  Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA