Najnovije

OTKRIVENA ZAVERA, BOGATAŠI RUŠE TRAMPA: Pomrsio račune moćnoj braći Kouk, oni po svaku cenu hoće da mu se osvete!

Moćna braća milijarderi Čarls i Dejvid Kouk, koji godinama utiču na politiku SAD, planiraju da sruše predsednika Donalda Trampa.

Tramp (Foto: Sinhua)

NJih dvojica su za vikend okupila čak 500 američkih bogataša, od kojih će prikupiti 400 miliona dolara za antitrampovsku kampanju.

Izbori za parlament

Braća, čiji je "Kouk indastriz" druga najveća privatna kompanija u SAD, organizovali su sastanak na svom luksuznom imanju u Palm Springsu u Kaliforniji.
Skupu su prisustvovali uspešni američki biznismeni, milioneri poput Ričarda de Vosa, osnivača kompanije "Amvej", Ričarda T. Farmera, vlasnika firme "Sintas", kao i suvlasnice "Kouk indastriza" Elejn T. Maršal. Takođe, među zvanicama su bili i bogati guverneri nekoliko američkih država, kao i ugledni političari.
Oni su razradili plan za naredne dve godine. Prema izveštajima medija, Koukovi nameravaju da potroše ogromne iznose kako bi na izborima za Kongres i deo Senata u novembru 2018. bili izabrani njihovi kandidati.
- Većinu u Kongresu i Senatu sada imaju republikanci. Međutim, među njima je veliki broj onih koji su za Trampa. Braća Kouk, koji podržavaju Republikansku partiju, ali ne i Trampa, nameravaju da u oba doma američkog parlamenta postave ljude koji su protiv predsednika. Na taj način će moći da utiču na sve što Tramp radi, a na kraju, ako bi došlo do glasanja o opozivu predsednika, imali bi sigurnu većinu - navode izvori koji su prisustvovali sastanku bogataša.
Kako ističu, Koukovi će u narednom periodu pokušati da utiču na reforme pravnog sistema, Trampove izmene poreskih stopa i povećanje nameta na uvoz robe, kao i na promenu zdravstvenog sistema.
- Osim toga planiraju da daju novac za zaštitu slobode govora u studentskim kampusima. To je dobar način da mlade ljude okrenu protiv Trampa i izazovu proteste u zemlji - objašnjavaju izvori sa sastanka.

Sve za "slobodu"

Samit Koukovih se, inače, dogodio nakon što je Tramp zabranio ulazak u SAD građanima iz sedam muslimanskih država - Irana, Iraka, Libije, Sirije, Somalije, Sudana i Jemena. Tu predsedničku uredbu moćna braća su oštro kritikovala.
- To je pogrešan pristup. U velikoj smo opasnosti da krenemo autoritarnim putem umesto da nastavimo ka slobodnijem i otvorenijem društvu - naveo je Čarls Kouk.
Međutim, kako analitičari tumače, Kouku nije stalo do društvenih sloboda, već do jeftine radne snage koja pristiže iz zemalja čijim građanima je uvedena zabrana ulaska u SAD.
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA