Najnovije

ŠEŠELJEVA ISPOVEST: Rekao sam Vlajku da se ubije ispred Skupštine

Vojislav Šešelj, lider SRS-a, kaže da je on rekao bivšem ministru policije i poslaniku SPS Vlajku Stojiljkoviću da se 2002. godine ubije ispred Savezne skupštine.

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Stojiljković je zaista, samo mesec dana kasnije pucao sebi u glavu ispred parlamenta.
U razgovoru za "Kurir", Šešelj kaže da je Stojiljkoviću u šali sugerisao da treba da izvrši samoubistvo na nekom bombastičnom mestu, te da je Skupština odličan izbor.
Kada je Stojiljković samo mesec dana nakon tog razgovora pucao u sebe, Šešelju nije bilo prijatno. Tako, baš tim rečima, lider radikala opisuje nemili događaj od pre 15 godina.
- Jeste, ja sam rekao Stojiljkoviću da se ubije ispred Skupštine. On je pričao da hoće da se ubije i ja sam mu predložio da to uradi ispred Skupštine. Ja ne negiram ništa što je istina. Ali problem je što ja apsolutno nisam verovao da je on u stanju tako nešto da uradi - kaže Šešelj na početku razgovora i nastavlja:
- Mislio sam da mu namere nisu ozbiljne, da on to samo tako govori. To je bilo u sedištu socijalista, poslaničke grupe, bila je puna sala. Govorio je da će otići na groblje Oslobodilaca Beograda ako se izglasa onaj zakon o saradnji sa Hagom i da će se tamo ubiti. i ja onda, šeretski, kao uvek... Nisam ja njega tretirao ozbiljno, a sad ga veoma poštujem zbog tog čina. Nisam zaista to očekivao. Rekao sam mu pred svima: "Gde ćeš tamo, tamo te niko neće videti. Bolje ovde u Saveznoj skupštini, to bi bila senzacija". Prođe mesec dana i on zaista to i uradi. Nije mi baš bilo prijatno, moram da priznam. Računam, on je to bio ozbiljno odlučio, uradio bi to na bilo kom drugom mestu, a meni baš nije bilo prijatno.
Iako nisu stajali najbolje, Stojiljković je baš Šešelju ostavio oproštajna pisma.
- Imao je poverenja samo u mene, tog dana je mom čoveku ostavio oproštajna pisma da mi ih da. To je bio Filip Stojanović, pred čijim se očima i ubio. Filip me je odmah pozvao telefonom, sećam se da sam krenuo negde na put i rekao mu da se javi hitno Aleksandru Vučiću. Vučić je otišao hitno pred Skupštinu, održao konferenciju za medije i pročitao ta pisma, Mi smo ta pisma objavili u specijalnom broju Velike Srbije. Odali smo počast Vlajku Stojiljkoviću iako smo ranije stalno bili u sukobima. Šta ja znam, odnosi među nama su bili jako loši - kazao je Šešelj.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA