Najnovije

TRAMPOV GLAVNI STRATEG: Ja sam lenjinista, uništiću državu!

Stiven Benon, glavni Trampov strateg i jedan od najbližih saradnika zapravo je lejninista koji, prema sopstvenom priznanju, želi da uništi američku državu.

Stiven Benon (Foto: Jutjub)

- Stivena Benona, izvršnog direktora kontroverznog sajta "Breitbart", upoznao sam na promociji knjige održanoj u njegovoj kući na Kapitol hilu, 12. novembra 2013. Stajali smo pored fotografije njegove ćerke, koja je diplomirala na Vest pointu i koja je u to vreme bila na dužnosti u Iraku, kao poručnik u 101. vazdušno-desantnoj diviziji. Fotografija je bila upečatljiva jer je sedela na nekadašnjem zlatnom prestolu Sadama Huseina sa automatom u krilu - napisao je u svom autorskom tekstu američki novinar Ronald Radoš.
- Veoma sam ponosan na nju - rekao je Benon.
Nikada sebe nije smatrao "populistom", niti "američkim nacionalistom", kao što ga danas mnogi vide, ispričao je tada Benon.
- Ja sam lenjinista - rekao je ponosno.
Šokiran, novinar ga je upitao šta hoće da kaže.
- Lenjin je hteo da uništi državu, a to je i moj cilj. Želim da izazovem potpuni slom i da uništim aktuelni establišment - odgovorio je Benon.
Benon je koristio Lenjinovu strategiju za populističke ciljeve "Čajanke", grupe u kojoj je objedinio republikanske i demokratske partije, kao i tradicionalne konzervativne medije. Novinar je kasnije Benonu uputio imejl, u kome ga je podsetio na njihov razgovor i rekao mu da želi da piše o tome. Upitao ga je da li želi da komentariše, ili da nešto ispravi. Benon je odgovorio: - Ne sećam se da smo se upoznali i ne sećam se tog razgovora. A, kao što ste mogli da vidite u proteklih nekoliko dana, ne sarađujem s medijima - oštar je bio Trampov glavni strateg. Novinar opisuje kako je kasnije pročitao članak u kome je konzervativni ekonomista Tomas Soel izrazio neslaganje s taktikama koje koristi "Čajanka" u nastojanju da blokira rad vlade. Iako je podržavao namere "Čajanke", oštro se protivio taktici. - Sporna je jedino taktika koju "Čajanka" primenjuje u nastojanju da ukine finansiranje Obamakera - napisao je. Dok demokrate kontrolišu Senat, nema šanse za prekid finansiranja Obamakera, a javnost se žestoko "protivi tom uzaludnom pokušaju", tako da "u političkom smislu, time doslovno ništa ne može da se dobije, ali zato mnogo toga može da se izgubi". Novinar je ponovo kontaktirao sa Benonom upitavši ga da li je pročitao Souelov članak, budući da je zagovarao upravo taktiku koju je Souel kritikovao. - I "Nešnel rivju" i "Vikli standard" su levičarski listovi i želim i njih da uništim - odgovorio je, dodavši da "ih niko ne čita, niti ikoga zanima šta oni pišu - rekao je Benon. - NJegov cilj je bio da sruši ceo establišment, uključujući i lidere Republikanske partije u Kongresu. Zatim mi je rekao da je koordinator svih organizacija 'Čajanke' na Istočnoj obali. NJegov plan bio je da se njihovi kandidati nađu na listiću republikanskih kandidata, a zatim da podrži kampanju za njihovu pobedu. Kada budu izabrani, oni će biti odgovorni za borbu radi sprovođenja agende za koju se zalažu on i "Čajanka" - napisao je novinar. - Ako to ne učine, nateraćemo ih da se povuku i bićemo protiv njih kada se ponovo budu borili za mesto u parlamentu - uzvratio je Benon. Trampova odluka da uposli Benona navodi na zaključak da želi da se kreće u pravcu koji je on definisao - rušenje republikanskog rukovodstva i partije kakvu poznajemo. Trampovo ponašanje do sada je bilo kompatibilno s Benonovom verom u lenjističke taktike. Kao što je vođa boljševika jednom prilikom rekao, "umeće svakog propagandiste i agitatora sastoji se u njegovoj sposobnosti da nađe najbolji način kako bi uticao na dati auditorijum, predstavljajući određenu istinu na na najuverljiviji, najprihvatljiviji, najeksplicitniji i najupečatljiviji način." Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA