Najnovije

VOĐA AL KAIDE SE RUGA TRAMPU: "Budala iz Bele kuće!"

Vođa Al Kaide na Arabijskom poluostrvu Kasim al Rimi, koji je preživeo prošlonedeljni napad američkih specijalnih snaga, sada se u audio poruci ruga predsedniku SAD Donaldu Trampu, javlja "NBC njuz", pozivajući se na neimenovane vojne obaveštajne zvaničnike SAD.

Donald Tramp (Foto: Sinhua)

Cilj te obimne operacije mornaričkih "Foka" bilo hvatanje ili ubistvo Al Rimija, koji se smatra trećim najopasnijim teroristom na svetu i majstorom vrbovanja novih terorista.
U razmeni vatre ubijeni su jedan pripadnik "Foka", 14 boraca Al Kaide i nekoliko civila, uključujući osmogodišnju devojčicu, ćerku ubijenog propovednika Al Kaide Anvara al Avlakija. Al Rimi je i dalje živ i nalazi se u Jemenu, saopštilo je više vojnih zvaničnika. On se na američkoj listi najtraženijih terorista nalazi od 2015. godine, kada je preuzeo komandu nad ogrankom Al Kaide u Jemenu. Al Rimi je u nedelju objavio audio snimak koji vojni stručnjaci smatraju autentičnim. - Budala iz Bele kuće je dobila šamar na početku svog puta u vašoj zemlji - kazao je Al Rimi u poruci za koju "NBC njuz" tvrdi da je očigledno vezana za napad izveden 29. januara. Bela kuća, koja je napad u Jemenu nazvala "uspešnom operacijom po svim standardima", nije želela da komentariše ovo, kao ni Pentagon. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA