Najnovije

OBRUČ ZATVOREN: Turci ne žale ni ljudstvo ni oružje u poslednjem jurišu na Al Bab! (VIDEO/MAPA)

Trka za Al Bab ponovo je u najvećem jeku nakon što su turske snage započele žestok napad na praktično opkoljene teroriste u severnom sirijskom gradu.

Al Bab (Ilustracija: Pravda)

Nakon što su tokom jučerašnjeg dana zauzeli pozicije na zapadnomulazu u Al Bab, turska vojska i njihovi saveznici iz takozvane "Slobodne sirijske armije" (SSA) započeli su udar iz svog raspoloživog oružja ne bi li uspeli da osvoje strateški važan grad pre nego što do njega stignu jedinice Sirijske arapske armije. U ranim jutarnjim časovima elitne jedinice Turske armije u pratnji sirijskih "pobunjenika" ponovo su osvojili tačke na zapadnoj strani Al Baba koje su već zauzimali prilikom ranijih pokušaja da uđu u grad.  I pored visokih gubitaka, pre svega među borcima SSA, turske snage uspele su da izvrše pritisak na položaje Islamske države i polako zatvaraju severozapadni deo Al Baba.
Sa druge strane, jedinice Sirijske arapske armije predvođene Tigrovim snagama, uz snažnu podršku ruske i sirijske avijacije, drugi dan za redom vode žestoke borbe za zatvaranje obruča oko Al Baba, presecanjem jedinog puta koji je preostao Islamskoj državi za snabdevanje grada. Nakon žestokih borbi, SAA je preuzela kontrolu na putu između Fazule i Šamija, tako da je ID sada u bezizlaznoj situaciji. Pitanje je samo ko će prvi zauzeti grad koji se smatra čvorištem puteva severne Sirije. Na zapadnom delu fronta, SAA i njeni saveznici su nastavili preuzimanje kontrole nad selima u toj oblasti. U brzim akcijama oslobođeni su Tuman i Deir Kak i Birat Al Bab.

Pogledajte jučerašnji video pregled situacije na frintu oko Al Baba: Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA