Najnovije

LE PEN: EU da se menja ili će umreti

EU se mora radikalno i duboko promeniti i napustiti svoj autoritarni karakter ili će umreti, izjavila je danas predsednička kandidatkinja francuske ultradesničarske stranke Nacionalni front Marin Le Pen.

Le Penova (Foto: Sinhua)

Le Penova je takođe podržala izlazak Francuske iz Evropske unije, takozvani "Fregzit" ukoliko EU ne izvrši prenos moći u Pariz.
"Ili će EU francuskom narodu vratiti teritorijalni suverenitet, granice, kontrolu nad ekonomijom i valutom ili ću predložiti da napustimo EU", dodala je Le Penova u intervjuu za Bi Bi Si koji će biti objavljen u toku dana.
Po njenom mišljenju Evropa nije podeljena na levicu i desnicu već na "populiste i globaliste". "Ja sam na strani patriotizma, a mnogi evropski lideri su bili na strani globalizacije," rekla je ona u intervjuu, kako prenosi list Politiko u izdanju za EU.
Upitana da li bi napuštanje evrozone, što ona želi, žnačilo da je došao kraj evra, Le Penova je odgovorila: "Možda, pa šta? Evro nije valuta, već političko oružje. Evro je nož kojim EU sili ljude da idu tamo gde ne žele". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA