Najnovije

BAGDADI SE PREDAO: Ovo je njegovo poslednje naređenje borcima Islamske države

Lider terorističke organizacije ID Abu Bakr el Bagdadi u svom govoru je priznao poraz ID u nedavnim borbama i pozvao pristalice da se sakriju u planinska područja, saopštila je televizija „Alsumarija“, pozivajući se na izvor u provinciji Niniva.

Bagdadi (Foto: Jutjub)

„Bagdadi je nazvao svoj govor oproštajnim, objavio ga je među propovednicima ID i objasnio šta se dešava sa grupom. Propovednici su počeli da govore o porazima koje trpi grupa u provinciji Niniva i drugim delovima Iraka“, javila je televizija.
„Govor je sadržao poziv teroristima da krenu u teško dostupna planinska područja Iraka i Sirije“, dodao je izvor.
Ranije je saopšteno da se čelnici ID koji se nalaze u zapadnim delovima iračkog Mosula spasavaju bekstvom iz grada.
Iračke snage zauzele su istočni deo Mosula u januaru ove godine, nakon 100 dana borbe, a napad na okruge zapadno od Tigra pokrenule su pre nedelju dana.
Više stotina ljudi pobeglo je u pravcu područja pod kontrolom vlade od četvrtka, od kojih najmanje 1.200 rano jutros, naveo je jedan od pripadnika elitnih snaga Službe za borbu protiv terorizma.
Iračka vojska, policija i elitne snage Službe za borbu protiv terorizma i Jedinice za brzo reagovanje učestvuju u napadima na  Islamsku državu u zapadnom Mosulu, a podršku iz vazduha, kao i na terenu, pruža im koalicija predvođena SAD. Ekskluzivne snimke akcija ruskih specijalaca u Siriji možete pogledati OVDE.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA