Najnovije

IZETBEGOVIĆ PONOVO PROVOCIRA: "Istina o zločinu neophodna za budućnost"

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović odbio je tvrdnju da zahtev za reviziju presude protiv Srbije može imati negativne uticaje na pomirenje.

Bakir Izetbegović (Foto: Jutjub)

- Istina o zločinu je neophodana za pomirenje, istina je potrebna za prošlost i sadašnjost, ali najviše za budućnost - naveo je Izetbegović na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana nezavisnosti BiH, praznika koji se u Republici Srpskoj ne obeležava.
Izetbegović je ocenio da je put kojim BiH ide težak i pun rizika. 
- Iza nas, ali i pred nama su brojni izazovi koji iziskuju stprljenje. Nije bilo lako postići dosadašnji napredak, moramo ići napred vodeći računa da ne ugrozimo ono što smo do sada postigli - kazao je. 
Izetbegović je primetio i da je hiljadu godišnje iskustvo pokazalo da su Bošnjaci, Srbi i Hrvati u toj državi živeli izmešano i da će tako biti i u budućnosti. 
Uveren je da će se BiH, kako je rekao, postepeno vratiti u ono što je bila i što joj je sudbina. 
Izetbegović je rekao da je to mesto gde ljudi različitih vera i narodnosti rade zajedno. 
- Poverenje među ljudima je još uvek krhko. Demokratska izgradnja naše države je proces koji traje. Sva pitanja oko kojih imamo podeljena mišljenja moramo rešavati dogovorom i kompromisom. Samo tako možemo izgraditi zajedničku budućnost. Jedina zajednička budućnost je ona koja je prihvatljiva svim dobronamernim ljudima - rekao je Izetbegović. 
Taj zajednički život, kazao je ne sme biti zatrovan, ali ne može biti zasnovan na lažima, već na istini ma kako gorka i teška bila. 
- U borbi za nju smo žrtvovali mnogo, ali u toliko je breme teže i to nas obavezuje da istrajemo. Podigli smo glas u ime onih majki, kćerki, očeva čiji najmiliji leže po poljima, podigli smo glas i u ime onih koji ne mogu da govore, ali i u ime hiljada Srba - rekao je Izetbegović i dodao da istina smeta samo onima čija savest nije čista. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA