Najnovije

KO STOJI IZA OVE OPASNE IGRE: Smrt 4 ruska visoka zvaničnika u poslednja 3 meseca, znači da dolazi rat

Smrt još jednog visokog ruskog zvaničnika u inostranstvu, ambasadora Čurkina u SAD, dogodila se navodno pod “prirodnim uslovima“. Ova misteriozna dešavanja dovode ukupan broj ruskih zvaničnika do cifre od 4 ubijena, i to sve u roku od 3 meseca.

Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Predsednik Obama je upozorio na odmazde protiv Ruske Federacije zbog navodnog “mešanja“ u “demokratski proces“ američkih izbora na kojima je pobedio Donald Tramp u oktobru prošle godine, a i Samanta Pauer – Obamin ambasador u UN, i Niki Hejli, Trampov ambasador u UN, su upozorili na teške posledice zbog takozvanog “ruskog mešanja“.
Predsednik Obama je takođe doneo talas deportacija ruskog osoblja iz američkih diplomatskih objekata, koje su prethodile aktuelnim dešavanjima.
Smrt ruskog zvaničnika u inostranstvu – u zemlji NATO-a – dolazi neposredno nakon nedavnog otpuštanja Majkla Flina “pro-ruskog” savetnika Donalda Trampa, i trenutno primetne retoričke promene u kojoj je Tramp počeo da insinuira da je Obamin režim bio “previše mekan“ prema Rusiji – zapaženo i uznemirujuće odstupanje od njegove pro-ruske retorike tokom kampanje, koja se činila da pruža šansu preko potrebnom popuštanju među narodima.
Ovaj niz događaja u kojem uznemirujući problemi za Rusku Federaciju naviru u talasima, izgleda da daje percepciju da je paralelna država ili američka obaveštajna zajednica nekako pronašla način da obuzda predsednika Trampa i odlučila da agresiju prema Ruskoj Federaciji prenese na viši nivo na svim frontovima.
Pored navedenih događaja, u Donbasu, koji je pod opsadom pobunjenika, je prijavljen masivan talas bombardovanja, preko 700 napada u poslednjih nekoliko dana. Pored navedenog, istaknuti i voljeni proruski heroji u Donbasu, Motorola i Givi su ubijeni. Da li ovi događaji mogu biti izgovor za još potresnije događaje?
Izvor: fort-russ.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA