Najnovije

Daily Caller: Asanža dokumentima demokrata snabdevao Pakistanac, a ne ruski hakeri!

Izgleda da je dokumente američke Demokratske partije sajtu DŽulijana Asanža Wikileaks izručio Amerikanac-insajder, a ne Rusija i njeni hakeri.

DŽulijana Asanža (Foto: Sinhua)

Novinarska istraga Daily Caller došla je do Amerikanca pakistanskog porekla Imrana Avana. Tačnije, saznala je da obezbeđenje Kongresa SAD sumnjiči za upade u kompjutere više američkih kongresmena-demokrata, što je uspeo jer je uživao poverenje ranijeg sastava Nacionalnog komiteta Demokratske partije SAD.
Avan je navodno čak znao i lični pasvord  bivše šefice Nacionalnog komiteta Debi Vaserman-Šulc Daily Caller tvrdi da su Avan, njegova žena i trojica braće radili kao kompjuterski stručnjaci za Vaserman-Šulc i mnoge kongresmene demokrate. Jedan od njih – Garet Bonoski – ispričao je da je prošle godine od Vaserman-Šulc tražio pasvord da bi mogao da pristupi bazi podataka, a da mu je ona tom prilikom rekla: „Ne znam, ali ga ima i zna Imran“.
Daily Caller tvrdi da je služba bezbednosti Kongresa SAD Imanu i njegovoj braći – Abidu i DŽamalu – već uskratila dostup kompjuterima kongresmena i da povodom njihovog delovanja otvorila istragu.
A braća su za klijente imala i članove komiteta Predstavničkog doma za spoljne poslove i obaveštajne službe.
Sad Amerima ništa drugo nego da proglase da su braća Pakistanci bili – ruski agenti. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA