Najnovije

MOĆNI KREMLJ: Evo kako se čuva tvrđava ruskog predsednika (VIDEO)

Naime, fotografija feministkinja koje drže plakat i to na jednoj od kula Kremlja brzo je obišla internet, ali je brzo otkiveno i da je lažna, te da se one nisu mogle popeti na kulu, a to zapravo i ne može niko.

Moćni Kremlj (Foto: RIA)

Da je fotografija montirana i same su priznale, a kako se Kremlj čuva otkrio je popularni bloger i fotograf Ilja Varlamov koji je među prvima posumnjao u autentičnost fotografije.
Varlamov je kazao da su kamere na zidnama Kremlja postavljene na svega nekoliko metara razmaka, te da su zidovi pregrađeni rešetkama, pa je tako nemoguće na njih izaći, a kamoli na kulu.
On je takođe naveo da Federalna služba bezbednosti čuva zidine i da su na svakom koraku agenti, te da je njihov zadatak da eleminišu pretnju, pošto se radi o radnoj rezidenciji ruskog predsednika Vladimira Putina.
Bezbednjaci imaju čitav puk, a kako su ranije pisali mediji, spekulisalo se da u njemu ima čak 500 pripadnika, te da je sastavljen od pet bataljona, od kojih dva čuvaju tvrđavu.
Takođe, tu je i počasna garda, ali ukoliko bi se ikada i dogodio napad na Kremlj, četa operativne rezerve, to jest, lokalnih specijalaca bila bi spremna da priskoči u pomoć.
Spremna je i motorizovana četa sa tenkovima koja se nalazi u Podmoskovlju.
Izvor: Glas Moskve

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA