Najnovije

TRAMP NE ODUSTAJE: Blokirana i druga uredba o zabrani ulaska u SAD

Federalni sudija sa Havaja blokirao je novu izvršnu uredbu američkog predsednika Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD, nekoliko sati pre nego što je ona trebalo da stupi na snagu, prenosi Bi Bi Si.

Tramp (Foto: Sinhua)

Okružni sudija Derik Votson doveo je u pitanje Trampove dokaze i obrazloženje da se zabrana uvodi zbog nacionalne bezbednosti. On je istakao da nova izvršna uredba ne ispunjava pravne osnove i izdao privremenu zabranu koja važi na celoj teritoriji SAD.
Na skupu održanom u Tenesiju, Tramp je izjavio da je presuda bez presedana i da zbog nje SAD izgleda slabo. On je dodao da će ići dokle god bude potrebno, uključujući i na Vrhovni sud na, kome će, kako je naveo pobediti.
Nova izvršna uredba o zabrani ulaska u SAD trebalo je danas da stupiti na snagu. Ona zabranjuje ulazak u SAD državljanima Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena na 90 dana, a izbeglicama na 120 dana.
To je druga Trampova uredba, doneta nakon što su brojni sudovi širom SAD blokirali njegovu prvu uredbu. U drugoj uredbi sa liste je skinut Irak i odredba koja je davala privilegije odredjenim verskim manjinama.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA