Najnovije

Američki ambasador i Soroš rušili vlast u Makedoniji?!

Jedna od najvećih američkih organizacija koje se bore za transparentnost rada administracije SAD „Judicial Watch“ optužila je američkog ambasadora u Skoplju DŽesa Bejlija da je u saradnji sa strukturama DŽordža Soroša umešan u rušenje vlasti u Makedoniji.

DŽordž Soroš (Foto: JuTjub)

Ova organizacija je na svom portalu objavila da je pokrenula istragu protiv Stejt departmenta i USAID-a povodom sumnji da je vlada Baraka Obame bila umešana u rušenje vlasti u Makedoniji i da je to finansirala.
Istovremeno je optužila američkog ambasadora u Skoplju, DŽesa Bejlija, da je finansirao levičarske NVO povezane sa fondacijom DŽordža Soroša „Otvoreno društvo“, koje su učestvovale u protestima u Skoplju i nizu drugih makedonskih gradova.
„Judicial Watch“ tvrdi da je Bejli u saradnji sa Soroševim strukturama potrošio milione dolara državnog novca na destabilizaciju i uklanjanje vlasti Nikole Gruevskog.
Precizira se da je državni novac „propušten“ kroz Soroševe NVO i da je sve što je Bejli na tom planu radio kršenje Bečke konvencije i mešanje u unutrašnje stvari Makedonije.
Ova organizacija navodi da je novac tekao iz Stejt departmana i USAID-a, koja je poznata po svojoj korumpiranosti.
Još je precizirala da je USAID zaključila dva ugovora sa Otvorenim društvom — jedan na 9.5, a drugi na pet miliona dolara i da je taj novac bio iskorišćen za „mešanje u unutrašnje stvari Makedonije“.
„Judicial Watch“ tvrdi da je „Otvoreno društvo“ formiralo desetine levičarskih NVO da bi srušilo makedonsku vlast, a jedna od njih je njih je finansirala prevod na makedonski knjige „Pravila za ekstremiste“ Sola Alinskog. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA