Najnovije

Šta je u vlasti tako privlačno da se zbog nje žrtvuju mnogo veće vrednosti?

Promociju knjige „Hronika nastranosti“ Dušana Miklje održaće se danas, 2. marta od 18 sati u Delfi kafeu u SKC-u.

Dođite na promociju knjige (Foto: Laguna)

O knjizi će govoriti književni kritičar Mihajlo Pantić, novinar Boško Jakšić, psiholog Žarko Trebješanin, i autor. Odlomke će čitati glumac Branislav Trifunović.
Šta je u vlasti tako privlačno da se zbog nje žrtvuju mnogo veće vrednosti , spokojstvo, čast, ponekad i sam život? Šta je to u njoj što pobuđuje zavisnost jednaku zavisnosti od droge, pića ili kocke? Ne dajući analitičke odgovore već pričajući istinite priče , ma koliko se činilo da su one izmaštane , ova knjiga pronicljivo i uzbudljivo prikazuje sudbine predsednika, kraljeva, crkvenih velikodostojnika, sultana i revolucionara, premijera i ministara, samozvanih i izabranih, despota i demokrata , svih onih koji nisu prezali ni od čega da se dočepaju vlasti i održe se na njoj. Jezovita povorka opsednutih već je po sebi fascinantna, a prikazane nastranosti samo su okvir za uspostavljanje dubokih psiholoških, kulturoloških i antropoloških sagledavanja fenomena vlasti koja ovom knjigom izrastaju u čudesne literarne studije ljudske prirode.
Dušan Miklja je rođen u Beogradu. Mnogo je putovao i boravio više godina u Africi, odakle je kao dopisnik izveštavao o dramatičnim istorijskim događajima. Piše romane, priče, putopise, istorijske hronike i radio-drame. Bavi se i prevođenjem. Živi i radi u Beogradu kao nezavisni novinar i pisac.
Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA