Najnovije

ŠIPTARI POBESNELI ZBOG ŠAROVIĆA: Objavili satnicu njegovog kretanja, spremili mu sačekušu u Hoči (VIDEO)

Odlazak zamenika predsednika SRS Nemanje Šarovića u južnu srpsku pokrajinu izazvao je danas pometnju među šiptarskim ekstremistima koju su pokušali da blokiraju puteve kako bi onemogućili kampanju radikala na Kosmetu. Nekoliko šiptarskih medija objavilo je satnicu kretnja Šarovića na Kosmetu što je mobilisalo šiptarske estremiste da pokušaju da izazovu incident i napadnu delegaciju SRS koja je obilazila srpske sredine na jugu pokrajine.
Šarović je predhodno obišao Ranilug, Gračanicu, Štrpce i Prizren, a šta je poručio u Ranilugu saznajte OVDE.  Šiptarski mediji su uz informaciju o poseti Šešeljevog zamenika objavili i Šarovićeve fotografije sa protesta na kojima spaljuje zasatve EU i NATO i tzv. zastavu Kosmeta. Podstaknuti takvom hajom grupa šiptarskih ekstremista blokirala je skretanje za Veliku Hoču u nameri da zaustave i napadnu Šarovića. Oni su atomobilima blokirali put. - Kako sam kasnio oni su satima čekali, pošto smo ih primetili produžili smo dalje i nismo skrenuli već smo se zaustavili niže od skretanja kako bi proverili o čemu se radi. Oni su nosili transparent na šiptarskom na kome nismo razumeli šta piše. Primetila nas je njihova policija, prišli su nam i obavestili nas da je reč o protestu protiv mog dolaska u Veliku Hoču i da oni ne mogu da uklone demonstrante. Tražili su da se udaljimo i da ne mogu da garantuju bezbednost  - kaže Šarović za Pravdu.

Zamenik predsednika SRS kaže da Šiptari osećaju veliki strah jer je tokom kampanje govorio da Srbija treba da vrati punu kontrolu nad Kosmetom i da Srbija nikada neće priznati tzv. nezavisnost. - Sama činjenica da Srpska radikalna stranka na Kosmetu vodi kampanju za izbore za predsednika Srbije pokazuje da Kosovo i Metohiju doživljavamo kao neodvojivi deo Srbije što kod Šiptara izaziva izgleda teške frustracije- objašnjava Šarović. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA