Najnovije

Vučić sa Putinom pre izbora?

Susret premijera Aleksandra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina planiran je za sledeću nedelju i ostalo je samo da se utanači tačan dan posete Moskvi.

Putin i Vučić (Foto: Jutjub)

Kako prenose izvori, najizvesnije je da će do Vučićevog puta u Rusiju doći pre glasanja za predsednika Srbije, zakazanog za 2. april, što dobri poznavaoci ruskih političkih prilika tumače kao svojevrstan presedan. Naime, do sada nije bila praksa da se ruski državni vrh sreće sa čelnicima država u kojim je u toku predizborna kampanja.
Beograd i Moskva trenutno traže termin za susret u ruskoj prestonici, koji bi odgovarao obema stranama, s obzirom na to da Vučić ulazi u foto-finiš predsedničke kampanje, a Putin se trenutno nalazi u Sočiju. Na stolu će biti dogovor o isporuci šest "migova 29", 30 tenkova T-72 i još toliko borbenih vozila.
Vučić se u utorak u Vladi Srbije sastao sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom, sa kojim je razgovarao i o predstojećoj poseti Moskvi. Oni su istakli da će planirani susret biti prilika da se razmotre ekonomske teme, a posebno vojna saradnja.
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA