Najnovije

OVO JE GLAVNI RAZLOG POSETE: Vučić danas sa Putinom u Moskvi!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Moskvi, gde će se danas sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a u fokusu razgovora biće ekonomska saradnja dve zemlje, ali i Srbije i Evroazijske unije.

Vučić danas sa Putinom (Foto: kremlin.ru)

To će biti 10. susret Vučića i Putina, a premijer Srbije je po dolasku u Moskvu u nedelju izjavio novinarima da Srbija sa Rusijom namerava da dalje pospeši ekonomske odnose i podigne nivo trgovinske razmene.
Istakao je da Srbija želi da privuče više ruskih investitora, koji ne bi bili vezani samo za energetiku.
Prema njegovim rečima, postoji nekoliko ideja o fabrikama mašina i automobila, koje bi pravile svoje pogone u Srbiji, a onda bi sa 51 odsto srpskih komponenata mogli da izvoze na evropsko tržište.
Vučić je ukazao da je razgovor sa ruskim predsednikom od izuzetnog političkog, ekonomskog i svakog drugog značaja za Srbiju, dodajući da se "oseća ponosno kada u takvim susretima zastupa interese svog naroda". Kako je kazao, biće reči i o za nas veoma važnoj temi - vojno-tehničkoj saradnji. Objasnio je da, ako ruski predsednik potpiše ukaz, za šta postoji tehnička mogućnost, onda bi bilo samo tehničko pitanje kada bi se u Srbiju slala vojna oprema. U razgovoru sa predsednikom Putinom Vučić će, prema ranijim najavama, predložiti da do leta, najkasnije jeseni, Srbija bude domaćin Samita Srbija - Evroazijska unija, uz učešće privrednika svih pet zemalja članica. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA