Najnovije

OBNOVA OFANZIVNIH DEJSTAVA: SAA čisti Damask, teroristi ne mogu da prebroje gubitke! (VIDEO/MAPA)

Snažne eksplozije koje su tokom jutra potresle čitavu sirijsku prestonicu, označile su početak novog napada sirijskih snaga na "pobunjenike" koji su tokom prethodne nedelje pokušali ofanzivu na istočne delove Damaska.

Damask (Foto: JuTjub, Pravda)

Operacija kojom je nastavljeno napredovanje započeta je dejstvima raketnih jedinica i sirijske i ruske avijacije po položajima terorista Hajat Tahrir al Šama (sirijska Al Kaida) i njihovih saveznika oko industrijske zone DŽobar na istoku Alepa. Najžešće borbe vode se za elektranu, a vladine snage uspele su da zauzmu nekoliko zgrada ovog kompleksa, kao i da obezbede tok rečice Mar, koja protiče kroz industrijsku zonu. Sirijske snage su tokom dana pronašle i uništile podzemni kanal koji su teroristi kopali prema međunarodnom auto-putu.
Front je ponovo otvoren i prema Kabunu na severoistoku Alepa koji je ranijim akcijama sirijskih snaga odvojen od ostatka "pobunjeničkih" teritorija Istočne Gute. Prema podacima Sirijske armije, samo od nedelje, ubijeno je gotovo 800 džihadista na dva bojišta istočnog Damaska.   Pogledajte najnoviju mapu kontrole istočnih podrućja Damaska prema podacima ruskog Ministarstva odbrane:

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA