Najnovije

TIGROVA ZAMKA: DŽihadisti su napredovali kroz sela severne Hame, nisu ni slutili šta ih čeka! (VIDEO)

DŽihadisti Harkat Ahrar al Šama uleteli su u taktički postavljenu zamku, nakon osvajanja sela Al Sakir na severu sirijske pokrajine Hame.

DŽihadisti na severu Hame (Foto: JuTjub, Pravda)

Nakon celodnevnog foto i video izveštavanjima o svojim uspesima na frontu u selu Al Sakir, džihadisti su se uputili prema području Karamita, gde ih je sačekala precizno isplanirana zaseda Sirijske armije. Ovako su džihadisti, između ostalog, prikazali svoj ulazak u Al Sakir: Ispostavilo se da je ovaj snimak jedna od poslednjih stvari koje su napravili u svojim životima. Kako navode vojni izvori, u kratkom napadu, gotovo bez borbe, pobijena je cela grupa terorista koji su napredovali u ovom području, uključujući i dva komandira, a sve tačke izgubljene tokom dana su povraćene bez problema.  Preostali džihadisti, koji su čuvali odstupnicu, brzo su se povukli kako bi izbegli sukob sa sirijskom vojskom.
Na ratište severne Hame prekomandovana je elitna jedinica "Tigrove snage" kako bi zaustavila i preokrenula terorističko-pobunjeničku ofanzivu koju predvode naslednici nekadašnjeg Nusra fronta. Komandu nad operacijama je preuzeo general Suheil al Hasan, koji predvodi Tigrove snage. Jedna od glavnih meta džihadista je i najveći hrišćanski grad u Siriji Muhardeh, u čijoj blizini se odigrala i ova akcija SAA. Više o situaciji u i oko ovog grada, prčitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA