Najnovije

LUKAŠENKO: Ceo svet je poludeo, ali Belorusija neće past na kolena pred njima! (VIDEO)

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je "svet sišao s uma", ali da će njegova zemlja dati "adekvatan odgovor" svima koji bi da unesu raskol u njeno društvo.

Lukašenko (Foto: JuTjub, Pravda)

Govoreći na svečanosti u Minsku povodom stogodišnjice formiranja beloruske milicije, Lukašenko je naglasio da Belorusija "neće pasti na kolena". "Danas ne sme biti iluzija. Ipak nikome neće poći za rukom da podeli naše društvo i da destabilizuje našu situaciju. Pogotovo niko neće uspeti da izvrši pritisak na nas. Svakog dana i svake godine će biti sve manje onih koji će poželeti da to učine", podvukao je beloruski lider. On je sa ponosom je ukazao da je Belorusija danas svima kost u grlu. "A okolo je svet koji je zaista sišao s uma i ne shvata šta se događa u našoj zemlji. Mi ne smemo pokleknuti. Mi morao odbraniti svoju zemlju i zaštiti svoj narod. Uveren sam da će tako i biti!", poručio je Lukašenko i dodao da će na sve takve "avanture" uvek biti adekvatno odgovoreno.
Primetno je da je beloruski lider izostavio da imenuje nosioce "svetskog ludila". Većina beloruskih i ruskih analitičara procenjuje da se Lukašenko na ovaj način istovremeno žali na Rusiju, kuraži pred njom i poručuje joj - bolje je da se dogovorimo. Međutim, on za igru sa Moskvom u rukama ima preslabe adute, smatraju ruski analitičari. Pred njim je, kako tvrde, dva puta: uz Rusiju i sa osloncem na njene resurse i tržište ili "ukrajinski put" ljute rusofobije. Pogledajte deo parade i Lukašenkov govor: Izvor: fakti.org, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA