Najnovije

PLAMEN DOTAKAO NEBO: Asadovi "Tigrovi" uništili i naftni konvoj Islamske države (VIDEO/MAPA)

Od početka operacija na istoku pokrajine Alepo 12. februara, jedinice Sirijske armije predvođene "Tigrovim snagama", oslobodile su više od 100 sela.

Ode cisterna (Foto: JuTjub, Pravda)

Jedinice SAA koje vrše proboj na istoku pokrajine Alepo, uprkos pometnji na severnom delu tog fronta oko Manbidža, nastavile su siloviti juriš kroz teritorije koje još uvek kontroliše Islamska država. Samo tokom današnjeg dana oslobođeno je još pet sela u ovom području, a "Tigrove snage" sada se nalaze na svega 4 kilometara od poslednjeg velikog uporišta ID-a u Alepu - Deir Hafera, 14 kilometara od Al Kafse u kojoj se nalazi vodovodna infrastruktura koja snabdeva čitavu pokrajinu i dvadesetak kilometara od veštačkog jezera na reci Tigar - granici sa pokrajinom Raka. 

Tokom prethodnih sedam dana, prema podacima sirijske vojne komande, uništeno je 10 samoumilačkih i 20 borbenih vozila, razmontirano preko 400 eksplozivnih naprava, i uništeno više konvoja sa oružjem, municijom i gorivom. Jedan od tih konvoja uništen je pred kamerom sirijskog ratnog reportera Ibrahima DŽudeha. Pogledajte kako lete u vazduh terorističke cisterne.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA