Najnovije

NEMAČKA SE OPET SPREMA ZA RAT!? Biće na ruskoj granici „koliko to bude potrebno“!

Svi znamo čije su ekspanzionističke težnje dovele do svetskih ratova - a današnji nemački vojnici su, kao nekada Hitlerovi, na granici s Rusijom, dok njihov ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel ima obraza da kaže da nije u redu da "baćuške" raspoređuju svoje vojnike unutar svoje teritorije, ali je u redu da "panceri" budu van svojih granica, i to na samom "ulasku" u Rusiju!?

Nemačka vojska (Foto: Sinhua)

Gabrijel je, naime, kritikovao Rusiju zbog povećavanja snaga na granicama sa baltičkim zemljama, dodavši da će nemačke trupe da ostanu u zemljama Baltika "onoliko koliko to bude potrebno". 
- Vojni potencijal koji je Rusija rasporedila na granici, po mom mišljenju, potpuno je iracionalan, pošto sa strane tih zemalja ne dolaze apsolutno nikakve pretnje - rekao je ministar. Vojska NATO-a od ukupno hiljadu ljudi, uključujući 400 nemačkih vojnika, bledi u poređenju sa ogromnom vojnom silom koju Rusija pojačava na svojoj granici, navodi "Dejli ekspres“. Kremlj je saopštio da štiti granice zemlje od agresije NATO-a. Nakon raspoređivanja nemačkih trupa u regionu, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksej Meškov izjavio je da "prvi put posle Drugog svetskog rata vidimo nemačke vojnike na granici Rusije“ i da akcije Alijanse ozbiljno pojačavaju rizik od incidenata. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA