Najnovije

POKAZUJU MIŠIĆE RUSKIM HUMANITARCIMA: Amerikanci izveli ratnu mašineriju na ulice Manbidža! (FOTO/VIDEO)

Ratni reporteri koji se nalaze u Manbidžu i okolini zabeležili su ovih dana veoma pojačanu aktivnost američkih trupa u tom delu Sirije.

Amerikanci u Manbidžu (Foto: JuTjub)

Od početka "zavrzlame" u Manbidžu, kada su kurdske snage, u dogovoru sa Rusijom, prepustile predele koji ih razdvajaju od turskih snaga Sirijcima, primećena je pojačana aktivnost američke vojske koja je nedavno otvorila svoju vojnu bazu u blizini grada. U početku su pojačane aktivnosti američke vojske bile uglavnom izviđačke, pa su se na putevima u Manbidžu i okolini, pre sveka mogla videti terenska vozila. Danas, ipak, iz ovog područja stiže sve veći broj fotografija oklopnih i borbenih vozila Armije SAD-a. Predstavnik Pentagona rekao je za NJujork tajms da Koalicija čini sve da spreči bilo kakve neprijateljske aktivnosti protiv grada i njegovog stanovništva, ali i kao garancija da da su kurdske JPG snage zaista napustile Manbidž. Da podsetimo, ruski humanitarci, u pratnji ruske vojne policije ušli su u Manbidž pre dva dana, odmah nakon obelodanjivanja rusko-kurdskog dogovora, dok se istovremeno vrše pripreme Sirijske armije za preuzimanje položaja na liniji razdvajanja sa turskim snagama. 
Ipak, ostaje nejasno koje će snage zaista obezbeđivati sam Manbidž, pošto ovakva izjava koja stiže iz Pentagona, potvrđuje da je udovoljeno želji Ankare da vojno krilo kurdskog "Sirijskog demokratskog fronta" (SDF) napusti grad i okolinu. Pošto su iz SDF-a tokom jučerašnjeg dana oštro negirali špekulacije da će sam Manbidž biti predat Sirijskoj armiji, a ukoliko je tačan izneti podatak Pentagona, u gradu koji burno proživljava sve vreme od izbijanja Sirijskog rata sada se nalaze samo pripadnici ruske i američke vojske. Obzirom da su Rusi prisutni sa malim brojem vojne policije i humanitaraca, postavlja se pitanje da li su ovako napadne akcije američke vojske zaista usmerene na obezbeđivanje područja ili za "pokazivanje mišića" malobrojnim ruskim vojnicima u Manbidžu. Pogledajte galeriju od dvadesetak fotografija američkih borbenih vozila juče i danas u Manbidžu i okolini:
Lots of american sof armor in manbij from syriancivilwar
Pogledajte i jučerašnji snimak američkih borbenih vozila koja ulaze u Manbidž: Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA