Najnovije

SATIRANJE: Tigrovi za jedan dan oslobodili 23 sela i svu vodu Alepa! (MAPA)

Tigrove snage Sirijske arapske armije oslobodile su tokom dana gradić Kafsa, čime su zatvorili obruč oko petnaestak sela koja se nalaze pod kontrolom terorista Islamske države.

Tigrovi (Foto: almasdarnews.com)

U nezaustavljivom pohodu kroz istočne delove pokrajine Alepo u kojima je u proseku oslobađano više od dva sela dnevno, deo Tigrovih snaga izašao je na liniju razgraničenja sa Kurdima. U okruženju su se našlo petnaestak sela pod kontrolom ID-a, a teroristima je ostalo da se predaju ili da pokušaju da krišom napuste područje, što su na kraju i učinili. Na taj način, za samo jedan dan, Tigrovi su oslobodili čak 23 sela! 
Drugi deo Tigrovih snaga, u isto vreme, izvršio je udar na crpnu stanicu Kafsa iz koje se vodom snabdeva čitava pokrajina Alepo. Nakon proboja kroz minsko polje koje su teroristi postavili oko fabrike, Tigrovi su za samo par sati uspeli da potisnu neprijatelja iz postrojenja. Prema navodima vojnih izveštača koji prate Tigrove snage na terenu, teroristi nisu uspeli da se oporave od munjevitog proboja fronta, zbog čega im se odbrana potpuno raspala u celoj oblasti, pa čak nisu uspeli ni da postave uobičajeni broj eksplozivnih naprava, kao što je to bilo uobičajeno.
Od početka ofanzive 17. januara, Tigrove snage su oslobodile čak 145 sela i površinu od preko 1.000 kvadratnih kilometara na istoku Alepa i nalazi se na par kilometara od jezera Asad, na koje SAA nije imala izlaz od 2012. godine. Islamskoj državi sada je ostalo još dva veća uporišta u Alepu - Deir Hafer i avio-baza DŽihar, koji upravo i jesu naredna meta Tigrovih snaga. Pogledajte kako je izgledala mapa područja između Deir Hafera i Manbidža na početku današnjeg dana, a kao izgleda večeras:

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA