Najnovije

BORBA ZA RAKU: Amerika prebacuje dodatne snage u Siriju

Radi pomoći napada na sirijsku Raku SAD su prebacile dodatne kontingente morske pešadije, saznao je list „Vašington post“. Pentagon je odbio da komentariše ovu informaciju, rekavši da je to zasad tajna.

Američka vojska (Foto: flickr.com)

SAD su prebacile dodatne jedinice morske pešadije u Siriju radi učešća u oslobađanju Rake, koja se smatra „prestonicom“ teroristiičke grupe ID, piše „Vašington post“, pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane SAD.
Ranije su SAD izjavile da se u Siriji nalazi 500 američkih specijalaca koji se bave obukom i konsultacijama jedinica koje se bore protiv terorista.
Kako su saopštili izvori koji su želeli da ostanu anonimni, nove jedinice američke morske pešadije u Siriji su naoružane haubicama M777 kalibra 155 mm i treba da pruže vatrenu podršku prilikom napada na Raku. Osim toga, dodatne jedinice morske pešadije će osigurati bezbednost američkih jedinica i postati deo logističke šeme snabdevanja ekspedicionih snaga.
U Pentagonu nisu želeli da komentarišu ove informacije zbog bezbednosti. Da li se bliži kraj Evropske unije? Savez se raspada, EU se deli na bogate i siromašne države!Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA