Najnovije

Dodik: Od početka je bilo jasno da Izetbegovićeva inicijativa neće proći

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je od početka bilo jasno da inicijativa Bakira Izetbegovića neće proći.

Milorad Dodik (Foto: Sinhua)

Tu se priča ne završava, kaže Dodik, jer se sada treba pozabaviti novom praksom koju je Izetbegović uveo – da jedan odlučuje u ime svih.

Poručuje da Srbi i sada treba da pokažu jedinstvo.

"Očekujem da Tužilaštvo Republike Srpske, zato što nemam poverenja u Tužilaštvo BiH, pokrene postupak protiv Sakiba Softića zbog lažnog predstavljanja", dodao je Dodik, a prenosi RTRS.

Ivanić: Odluka MSP o tužbi očekivana

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da je za njega očekivana odluka MSP u Hagu da odbije zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.Ivanić je na vanrednoj konerenciji za novinare rekao MSP neće razmatrati ovaj slučaj jer, kako su obrazložili, nijedan relevantni organ BiH o ovom nije doneo odluku. "Ovo je za omene očekivano i ja sam na ovo nedeljama i danima govorio i upozoravao", rekao je Ivanić podsetivši da nažalost jedan deo ljudi nije hteo to da čuje.Ivanić je ocenio da je ovakva odluka MSP ozbiljno podržala Dejtonsku BiH. "Niko više u ime BiH osim njenih institucija ne može donositi odluke", rekao je Ivanić i dodao da samo takva BiH ima šansu da funkcioniše, a da je svaki drugi pokušaj udar na državu.Ocenio je da je ovo bila, kako je rekao, složena politička bitka. "Da na vreme nisam počeo na ovome raditi verovatno ne bismo ostvarili ovaj rezultat", rekao je. Ivanić je rekao da ovo smatra nekom vrstom ličnog ushepa u njegovoj političkoj karijeri." U pojedinim trenucima osećao sam se kao neko kome je namenjeno da bude kriv i odgovoran i da mnogi fatori u RS nisu stajali iza mene nego gledali da se oni više sačuvaju", rekao je. Izvor: Tanjug/ Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA