Najnovije

KIŠA USIJANOG ČELIKA NAD DŽIHADISTIMA: Sever Hame pod naletom ruskih bombardera i sirijske artiljerije! (VIDEO)

Danas je i zvanično pokrenuta ofanziva na područje koje se nalazi pod kontrolom džihadista na severu sirijske pokrajine Hama.

Dejstva ruske avijacije u Siriji (Ilustracija: Pravda)

Prema navodima sirijskih medija koji se pozivaju na svoje izvore iz vojnog vrha u Damasku, ofanziva će se prvenstveno orjentisai na grad Suran, na severoistoku džihadističkog džepa, koji su pripadnici Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) zauzeli u prvih 48 sati iznenadne ofanzive. U operacijama koje predvode Tigrove snage SAA, učestvuju i delovi 5. legiona, kao i lokalni pripadnici Snaga nacionalne odbrane, 11. tenkovska divizija, odredi za specijalne operacije Revolucionarne garde Irana i Hezbolah. Tokom čitavog današnjeg dana, osim borbi koje su se vodile na južnom delu fronta, na kom je SAA uspela da povrati kontrolu nad još dva mesta, najveći deo posla obavile su Vezduhoplovno-kosmičke snage Ruske Federacije i sirijska artiljerija. Sledeći niz snimaka jasno svedoči o opsžnosti ovih udara. Dejstvo sirijske artiljerije na južnom delu fronta: Dejstvo ruske avijacije u mestu Kafr Zita na severozapadnom delu fronta: Ruska avijacija dejstvuje po Latminu na severu džihadističkog džepa: Dejstva u Latamani u centralnom delu džihadističke teritorije na severu Hame: Suran (severoistok):

Tajbat al Imam (jugoistok): Al Zuvari (jug): Halfaja (jugozapad): Mapu fronta i detaljnije o planovima SAA za naredne korake u ovoj ofanzivi, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA