Najnovije

NEREDI NA DAN IZBORA: Albanci spremaju napad na Srbe!

Albanci se spremaju da prave haos na Kosovu u nedelju, na dan izbora!

Spremaju se za napad (Foto: RIA Novosti)

Kako prenosi „Alo!“, pripadnici Kfora raspolažu informacijama da bi tokom izbornog dana i noći drugog aprila moglo doći do usložnjavanja prilika u srpskim sredinama, ali i drugim područjima Pokrajine, tačnije da su Albanci spremni na izazivanje incidenata, blokadu puteva i napade na glasačka mesta i Srbe!
Prema rečima našeg odlično obaveštenog izvora, glavni organizatori nemira koji se spremaju jesu članovi ozloglašenog pokreta „Samoopredeljenje“, a postoji šanasa da se njima priključe i veterani OVK.
- Shodno tome, Kfor je intenzivno angažovan na praćenju i sagledavanju aktivnosti pristalica pokreta „Samoopredeljenje” - posebno na području Metohije. Oni u cilju ometanja izbornog procesa planiraju izazivanje incidenta, blokadu puteva i napade na glasačka mesta i Srbe koji žive u izolovanim sredinama. Za dogovore na terenu pristalice pokreta koriste zatvorene komunikacije i društvene mreže, a ne isključuje se mogućnost da se njihovim aktivnostima priključe i veterani bivše OVK - priča naš izvor, dodajući da postoji i indicije da će na dan izbora biti održani i protesti Albanaca.
Komentarišući ova saznanja, politički analitičar Daragomir Anđelković za „Alo!“ kaže da ga ona nimalo ne iznenađuju i da je sasvim realno da Albanci na Kosovu za nedelju spremaju takav scenario. Dodaje i da se plaši da bi tog dana na Kosovu moglo da bude ozbiljnih ekscesa.
- Ta prognoza mi se, nažalost, čini sasvim realnom, iz prostog razloga što su albanski ekstremisti do juče mislili da će dobiti sve na tacni od Zapada. Sada kada se menjaju stvari na Zapadu, kada oni vide da nisu sve velikoalbanske pretenzije realizovane, počinju da uzimaju stvari u svoje ruke. Postaju dodatno agresivni, kao početkom 2000. godine. Moguće da će doći do ozbiljnih eskcesa. „Samoopredeljenje“ i veterani OVK su najekstremniji deo Albanskog nacionalnog pokreta i zato mi nije čudno što će upravo oni praviti te incidente, ali neće samo oni stajati iza cele te priče, tu su svakako i političari, oni koji deluju umerenije i koji se prave da su nevini - objašnjava Anđelković.

Tači prljavim novcem kupuje Srbe!

Tači bi da prljavim parama kupi srpske poslanike kako bi mu pomogli da formira vojsku Kosova. Hašim Tači, predsednik takozvane države Kosovo, izjavio je da su institucije Kosova spremne da sa predstavnicima kosovskih Srba razgovaraju o ustavnim promenama kao o preduslovu za formiranje vojske Kosova, a kako „Alo!“ saznaje, on je za srpske predstavnike spremio „specijalnu ponudu“. Pondiće svakom ponaosob, kako tvrdi naš izvor, ogromu sumu novca samo kako bi mu dali podršku za formiranje vojske Kosova.
- Tači je spreman na sve da bi formirao tu vojsku. Pošto mu je mnogo puta u životu pošlo za rukom da nekog podmiti, naravno da će to pokušati i sa srpskim poslanicima. Najverovatnije će im dati ponudu koja se ne odbija - kaže naš izvor.
Komentarišući ovu mogućnost, šef Srpske liste Slavko Simić kaže da će ukoliko bude takvih koji će uzeti pare od Tačija, oni biti javno prozvani i etiketirani kao ljudi koji su prodali veru za večeru.
- Srpska lista je politički subjekat koji ima novu političku generaciju predstavnika u institucijama u Prištini. Srpska lista promoviše konstruktivna rešenja i ideje kroz institucije oko svake teme, ali kada je u pitanju transformacija bezbenosnih snaga Kosova u oružane snage Kosova, apsolutno Hašim Tači neće imati pristupa kod poslanika Srpske liste po ovom pitanju, ma koji vid pritiska i mehanizma upotrebio. Za ostale srpske političke strukture koje nemaju podršku srpskog naroda na Kosovu ne garantujem, ali onima koji ulaze u samostalni aranžman snažno ćemo stati na put i javno ih prozvati da su zarad ličnih interesa prodali veru za večeru - kaže Simić.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA