Najnovije

DODIK: Neka propadne Agrokor! Hrvati su urušili regionalno tržište!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ga nije briga za opstanak hrvatskog Agrokora, te da je "njihovo spekulantsko delovanje na tržištu u regionu dovelo do ovakvog stanja".

Milorad Dodik (Foto: Sinhua)

- Nemam razlog da se zalažem da ostane sistem Agrokora i prvi ću od političara reći baš me briga za Agrokor. NJihov sistem je bio nerealan, ekonomski neodrživ i usmeren na destabilizaciju tržišta, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. RS neće, kako kaže, biti servilna prema zahtevima iz Hrvatske, ako budu dolazili u vezi sa situacijom s Agrokorom, jer je ta država znala da taj koncept nije održiv, ali je dopustila širenje te firme. Dodik smatra i da je još nejasno šta će Hrvatska preduzeti kada su u pitanju finansijski problemi u Agrokoru, ali da je za RS važno da njeni dobavljači budu sigurni sa stanovišta plasmana i da iz firmi u RS-u, a koje su u sistemu hrvatskog koncerna, ne dođe do odliva kapitala. Neće pomoći, kaže, brze odluke, niti će RS biti kolateralna šteta. Navodi i da će RS, ako bude potrebno, u slučaju Agrokora učiniti sve ono što je uradila u zvorničkoj Alumini i još nekim drugim preduzećima da zaštiti svoja prava i imovinu tih preduzeća.
- Mi ovde treba da osiguramo stabilnost i u tome imamo iskustvo kao kada se to radilo s Aluminom, da zaštitimo preduzeća koja su ovde, a takva smatramo sva registrovana preduzeća, pod bilo kojim imenom, pa i Konzum, koji egzistiraju na području RS-a, rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji. Predsednik srpske je naveo i da rukovodstvo RS-a radi na tome da se osmisle mere koje se mogu preduzeti u ovoj situaciji, a da je hrvatski koncern dužan da se objašnjenja, jer je "njihovo spekulantsko delovanje na tržištu u regionu dovelo do ovakvog stanja". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA