Najnovije

NEZAUSTAVLJIVI: Rusko-sirijska udarna pesnica juri nove ciljeve na jugu Palmire! (VIDEO/MAPA)

Nastavljajući na jučerašnje uspehe, Sirijska arapska armija i njeni saveznici oslobodili su veliki broj strateških tačaka u planinama južno od Palmire i došli do rudnika fosfora u Savani.

Borbe na jugu Palmire (Foto: JuTjub, Pravda)

Predvođeni elitnim 5. legionom koji obučavaju i prate ruski instruktori, uz podršku novoformiranog odreda "Štit" koji dodatnu obuku prima u borbenim okolnostima i vazduhoplovnom prethodnicom koja preciznim udarima uveliko olakšava napredovanje, sirijske snage uspele su da oslobode severoistočne obrnke planinskog lanca Abtar i oblast Halabat. Sirijske snage tako su stigle na korak od grada Savane u kom se nalaze veliki rudnici fosfora.

Gde su se još juče nalazile sirijske snage, možete da pogledate na mapi OVDE. Drugi deo snaga Sirijske armije, nakon oslobađanja planinskih lanaca uputio se prema zapadu i mestu Kunajfis, produžavajući kontrolu nad auto-putem, a u pokušaju da dopru do važnog raskršća, čijim bi oslobođenjem presekle terorističke linije snabdevanja u ovom području.
Teroristi Islamske države pružaju snažan otpor oslobodiocima istočne pokrajine Homs. U jednoj od zaseda na ovom pohodu, prema navodima njihove medijske kuće Amak, nastradalo je 30 boraca Sirijske armije.  Prema navodima vojnih izvora na koje se pozivaju sirijski mediji, nakon američke agresije na Siriju, primarni cilj ove operacije više nije samo istrebljivanje terorista Islamske države, već sprečavanje "pobunjeničke" takozvane "Slobodne sirijske armije" (SSA) koja uživa podršku SAD-a i Turske, da nastavi zauzimanje delova teritorije u ovom području. O takvim naporima sirijskih snaga svedoči i snimak bombardovanja položaja SSA u blizini ovog fronta. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA