Najnovije

"Vučić odradio masovnu krađu glasova"

Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića izdao je saopštenje u kojem zahteva od RIK da dostavi rezultate izbora sa svih biračkih mesta i napominje da je pitanje trenutka kada će sve biti razotkriveno.

Aleksandar Vučić (Foto: jutjub)

U saopštenju se navodi da su zvanični rezultati izbora sa svih biračkih mesta i dalje su tajna jer RIK odbija da ih dostavi u želji da prikrije masovnu krađu glasova.  - RIK već 10 dana odbija da dostavi rezultate izbora po biračkim mestima i takvo ponašanje je podjednako neozbiljno kao i objašnjenje policije da su deca iz sela Lukari kod Novog Pazara na kućnom štampaču odštampala tirkizne glasačke listiće, zaokruživala iz šale broj 6 i ubacivala u glasačke kutije - navodi se u saopštenju.
Pokret Dosta je bilo traži podatke sa svih pojedinačnih biračkih mesta da bi uporedio zvanične zapisnike sa onima koje poseduje, kao i sa rezultatima sa prošlogodišnjih izbora. Napominju da "bezobrazluk RIK može samo da odloži a ne i da spreči prikupljanje dokaza i utvrđivanje tačne razmere krađe koja se odigrala".
- Ponašanje RIK-a je nečuven skandal. Do sada smo na svim izborima dobijali preliminarne rezultate sa svih biračkih mesta i bez zvaničnih zahteva i ovo odbijanje RIK-a samo potvrđuje sumnje u regularnost izbora. Prikrivanjem zvaničnih rezultata sa svakog pojedinačnog mesta RIK samo odlaže trenutak kada će sve biti razotkriveno - piše u saopštenju.

Oni sumnjaju da se na predsedničkim izborima dogodila krađa "sličnih razmera kao i u aprilu 2016. godine". - Imamo osnovane sumnje da je Vučić, nakon što je obavio kupovinu glasova i preko kapilarnih glasova, bugarskih vozova i strahom naterao ljude da glasaju za njega, odradio i masovnu krađu glasova na svim onim biračkim mestima na kojima kontrola iz raznih razloga nije bila moguća. U krađi su učestvovale sve članice vladajuće koalicije. U saopštenju pretpostavljaju da su glasove za Vučića upisivali za sve glasače iz biračkog spisaka za koje se znalo da nisu tu i da neće glasati i da se radi o 20% glasova i zahtevaju od RIK i Republičkog zavoda za statistiku da im u najkraćem roku dostave podatke o preliminarnim rezultatima sa svih biračkih mesta. Koji su rezultati i šta je Aleksandar Vučić rekao nakon ponovljenih izbora pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA