Najnovije

Vučić: Prijateljstvo Kine i Srbije čelično

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa delegacijom Komunističke partije Kine i poručio da je prijateljstvo dve zemlje čelično i da država uvek može da računa na podršku Srbije.

Vučić (Foto: Sinhua)

- Naša je politika nepromenljiva, a ta politika je politika jedne Kine i tu kod nas nema odstupanja, na svakom mestu i u svakom trenutku - istakao je Vučić i zahvalio Kini na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.
Vučić je rekao da je saradnja Srbije i Kine plodonosna na svim poljima, podsetivši da su našu zemlju u prethodne tri godine posetili i predsednik i premijer Kine Si Đinping i Li Kećiang.
- Veoma smo srećni što vas vidimo u Srbiji, dobrodošli u našu zemlju, osećajte se kao kod kuće - rekao je Vučić i posebno pozdravio člana Politbiroa centralnog komiteta KP Žang Čunciana, navodeći da je svojim dolaskom Srbiji učinio veliku čast.

Vučić je rekao da je prijateljstvo Srbije i Kine čelično i da Kina u našoj zemlji ima iskrenog prijatelja.
- Mi se time ponosimo, to ne krijemo ni na jednom mestu - rekao je Vučić i goste iz Kine pozvao da prošetaju ulicama Beograda, navodeći da će videti prijateljstvo običnih ljudi, jer Srbi veoma vole Kinu i kineski narod.
Delegaciju Komunističke partije Kine predvodi član Politbiroa centralnog komiteta KP Žang Čuncian.

Li: Srbija sa Vučićem ka još većem uspehu

Premijer Vučić primio je čestitku premijera Državnog saveta Kine Li Kećanga, u kojoj Li izražava uverenje da će Srbija pod njegovim vođstvom postići još veći uspeh u ekononomskom i društvenom razvoju.
"„Sa radošću sam primio vest o vašoj pobedi na izborima za predsednika Republike Srbije. Dozvolite mi da vam, u ime Vlade Narodne Republike Kine i u svoje lično ime, uputim iskrene čestitke i najlepše želje", navodi premijer Kine.
Li je naveo da Kina i Srbija neguju duboko tradicionalno prijateljstvo, a da se saradnja, nakon uspostavljanja Sveobuhvatnog strateškog prartnerstva 2016. godine, u raznim oblastima razvijala i produbljivala, što je donelo konkretnu dobrobit za naša dva naroda.
"Kina pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Srbijom i spremna je za dalje učvršćivanje tradicionalnog prijateljstva između dve zemlje, kao i za produbljivanje uzajamno korisne saradnje", navodi se u čestitki.
Li je uveren da će uz zajedničke napore dve strane, Sveobuhvatno strateško partnerstvo između Kine i Srbije stalno napredovati do novog nivoa, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Da vidite kako Tomislav Nikolić brani Fondaciju svoje supruge, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA