Najnovije

DOMINACIJA: Kopnene raketne i artiljerijske jedinice Rusije imaće za koju godinu dva puta veću moć

Rusija će brbene mogućnosti Raketnih jedinica i artiljerije svoje Kopnene vojske – kako je objavio njihov komandant general Mihail Matvejevski – povećati 1,5-2 puta do 2021-ve godine.

Tornado G (Foto: RIA)

Otkrio je da će radi toga biti formiran ceo niz novih jedinica, ali da će barem jednako važnu ulogu igrati i nova vojna tehnika. „Imaćemo tri tipa brigada – raketne, reakktivne artiljerijske i klasične artiljerijske. Sve će biti mobilne i sa savremenim naoružanjem i specijalnom tehnikom” – naglasio je Matvejevski.

U nastavku je posebno ukazao: „Radimo na kvalitativnom usavršavanju strukture i borbenih sastava. Upravo je završeno testiranje višecevnog raketnog bacača nove generacije „Tornado-S” sa povećanim dometom, povećanom preziznošću i novim reaktivnim projektilima veće razorne snage”.

Matvejevski je naglasio da u njemu potčinjene jedinice stižu i višecevi raketni bacači „Tornado-G” koji su snabdeveni sistemom za automatsko navođenje na cilj. Protivtenkovske raketne jedinice forsirano dobijaju sisteme „Hrizantema-S” koji su u stanju da probijaju oklop svih postojećih tenkova. I noći i po najgorim vremenskim uslovima.

General Matvejevski ističe i da u jedinice Kopnene vojske predviđenim tempom stižu i raketni operativno-taktički sistemi „Iskander-M”. NJhovo pristizanje je vremenski usklađeno sa gradnjom infrastrukturnih objekata koji su potrebni za taj sistem velike preciznosti. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA