Najnovije

RUSKI TERMINATOR JE TU: Evo šta sve može čudo vojne robotike - "Fjodor"! (VIDEO)

Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin, pod čijim nadzorom se razvija sva nacionalna vojna industrija, obratio je pažnju javnosti na najnovije dostignuće vojne robotije: borbenog robota "Fjodora".

Fjodor (Foto: JuTjub)

Rogozin je preko društvenih mreža objasnio Fjodor već poseduje sposobnost pucanja sa obe ruke. - Radi se na poboljšavanju njegove sitne motorike i na algoritmima koji će obezbeđivati donošenje odluka, dodao je ruski vicepremijer.
Ime robota "Fjodor" potiče od skraćenice F.E.D.O.R. (Final Experimental Demonstration Object Research/Finalni eksperimentalni demonstracioni objekat istraživanja), iza koje se krije platforma na kojoj je konstruisan i napravljen prvi ruski antropomorfni borbeni robot. "Fjodora" je proizvela kompanija "Androidna tehnika" u saradnji sa nacionalnim Fondom za perspektivna istraživanja. NJegovo prvobitno ime bilo je "Avatar", ali se od njega odustalo.       Prva modifikacija bila je 2015. pokazana šefu države Vladimiru Putinu. Nedavno je (u martu) generalni konstruktor državne kosmičke agencije Roskosmos Jevgenij Mikrin izjavio je da će "Fjodor" 2021. godine poleteti u kosmos i to novim ruskim svemirskim brodom koji će nositi ime "Federacija". Nakon Rogozinove najave, prikazan je i snimak pokazne vežbe ruskih borbenih robota. Na snimku se može videti veći broj automatizovanih i poluautomatizovanih sistema na poligonu u vežbi bojevom municijom i "Fjodora" koji puca sa dva pištolja istovremeno u mete. Pogledajte budućnost ratovanja na delu: Više o jednom od robota sa snimka "Uranu 9", možete da saznate OVDE. Pogledajte i neke od snimaka koji su se pojavljivali tokom razvoja "Fjodora": Izvor: fakti.org, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA