Najnovije

RUSI SPASILI DARAJU: DŽihadisti naterani na beg iz osvojenog dela grada! (VIDEO)

Nakon dva dana teških gubitaka i u ljudstvu i u teritoriji koje je trpela Sirijska arapska armija u južnoj pokrajinskoj prestonici Daraji, na scenu su stupile Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije.

Rusi u akciji (Foto: public, Pravda)

Ruski avioni izveli su opsežnu akciju po džihadističko-terorističkim položajima u gradskoj četvrti Manisija, koja je pala nakon nekoliko dana stalnih, nestvarno masovnih, samoubilačkih napada. SAA je bila primorana da se najvećim delom povuče preko reke koja deli grad na pola, čime je izgubljena taktička mogućnost za efektivan kontraudar. Prema izveštaju reportera libansko-sirijske medijske kuće Al Masdar, izvedeno je više od 50 avionskih naleta, što je primoralo koaliciju sastavljenu od sirijske Al Kaide (Hajat Tahrir al Šam) i takozvane "Slobodne sirijske armije" koju podržavaju SAD i Turska, na povlačenje. Tokom čitavog dana bili su aktivni i ruski i sirijski helikopteri:
U Daraju je stigao i veliki konvoj pojačanja SAA za ovaj front, pa se očekuje da će kontraofanziva započeti najkasnije sa prvim zracima sunca. Ruski avioni odigrali su ključnu ulogu i prilikom oslobađanja strateški važnog mesta na severu pokrajine Hama, o čemu više možete da pročitate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA