Najnovije

OTVOREN LOV NA DŽIHADISTE: Tigrovi gaze grad po grad na severu Hame! (FOTO/VIDEO)

Nakon jučerašnjih uspeha na severu sirijske pokrajine Hame, Sirijska arapska armija (SAA) nastavlja da grabi preko teritorja sa kojih su džihadisti do pre nekoliko dana ugrožavali bezbednost provincijske prestonice.

Sever Hame (Foto: JuTjub)

Predvođeni Tigrovim snagama, jedinicom koja se tokom rata proslavila na gotovo svim frontovima u Siriji, a uz snažnu podršku ruske i sirijske avijacije, kao i artiljerijsko-raketnih snaga, SAA je tokom jučerašnjeg dana povratila sve teritorije koje su pale pod kontrolu džihadista u iznenadnoj ofanzivi 20. marta. Danas su krenuli i korak dalje. U snažnom jurišu iz dva pravca - sa juga i sa istoka - Tigrove snage i pripadnici 4. divizije ušli su u grad Tajbat al Imam. Napad je, kao što je to često slučaj u operacijama SAA, započeo s prvim zracima sunca, a prvo su probijene odbrambene pozicije terorista Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) na istočnom ulazu u grad.


Pogled na Tajbat al Imam (Foto: Tviter)  Napadom sa južne strane potpuno je slomljena odbrana HTŠ-a, čiji su se pripadnici povukli prvo prema centru grada, a nakon čitavog dana žestokih borbi, oni svoju poslednju odbranu postavili na severozapadnom obodu grada. Više o jučerašnjim uspesima SAA, kao i mapu fronta na severu Hame, pogledajte i pročitajte OVDE. Prema navodima ratnih izveštača sa ovog fronta, teroristi bi se u ovom trenutku najradije povukli dalje, ali poučeni iskustvom nakon pada Surana, kada su ih prilikom povlačenja sačekali ruski lovci, ne usuđuju se da izađu na čistinu između Tajbat al Imama i severnijih sela. 
Operacijama na severu Hame rukovodi zapovednik Tigrovih snaga, general Suheil al Hasan. Sirijska arapska armija objavila je video-reportažu iz jučerašnjih operacija u Suranu i severnijem brdu Bizam:
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA