Najnovije

NA IVICI KOLAPSA: Ukrajinci nemaju više šta da pokažu

Poslednje napredovanje ukrajinskih oružanih snaga do Rabotina pre kolapsa zaustaviće ruska vojska, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Gegenpol.

„Ukrajinska vojska je na ivici kolapsa. Čim ulože svoje strateške rezerve u ovaj poslednji napad kod sela Rabotino u Zaporožju, Rusi će ih zaustaviti. Ukrajinci nemaju više šta da pokažu“, smatra on.

Prema mišljenju stručnjaka, ukrajinska vojska sada preduzima očajničke mere.

„Upotreba poslednjih rezervi, starih, mladih, slabih, nedovoljno obučenih, bez poznavanja taktike, bez poznavanja opreme koju su pozvani da koriste. Oni su nasumično bačeni u bitku protiv ruske vojske, koja je veoma dobro obučena i opremljena“, zaključio je Riter.

Ukrajinske oružane snage su 4. juna krenule u kontraofanzivu, bacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom. Međutim, kako je predsednik Vladimir Putin primetio tri meseca kasnije, „kontraofanziva“ ne samo da je zastala, već se pretvorila u neuspeh.

Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, Oružane snage Ukrajine nisu postigle svoje ciljeve ni u jednoj oblasti. Najžešći otpor je kod Rabotina, gde je Ukrajina u borbu uvela brigade iz strateških rezervi.

Prema podacima Ministarstva odbrane, ukrajinska vojska je tokom kontraofanzive izgubila najmanje 66.000 ljudi i 7.600 komada oružja, uključujući nemačke tenkove Leopard, francuske AMKS, britanska borbena vozila pešadije Challenger 2 i američka Bredli, a zapadni kustosi sve više izražavaju očigledno razočarenje zbog situacija.na bojnom polju.

STVORILI SU ČUDOVIŠTE OD UKRAJINE: Sada trpe ucene od iste

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA