Najnovije

ZATVORENA BIRALIŠTA: Evo koliko nas je glasalo i kada će prvi rezultati

Biračka mesta u Srbiji, na kojima su građani glasali za predsednika Republike, zatvorena su večeras u 20 sati.

Izbori 2017 (Foto: JuTjub, public)

Prema podacima Ipsos-a, na izborima je do 19 sati glasalo 49,8 odsto birača, što je pad čak i u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne izbore, kada je glasalo 51,6 odsto glasača. Prema navodima iz CeSID-a, ovo najmanja izlaznost od 2012. godine, ali, kako dodaju, ovo su i izbori sa najmanje prijavljenih neregularnosti tokom glasanja.
Programski direktor CESID-a Đorđe Vuković je istakao da je nešto niža izlaznost, ali da se dešava da se u večernjim satima pooveća izlaznost. Prema njegovim rečima, ovaj trend ipak govori da verovatno nećemo ići ka gornjoj granici od projektovanih četiri miliona birača, već pre da će na izbore izaći oko 3,5 miliona birača.
Predstavnici svih organizacija, uključujući nevladine, koje imaju posmatrače na biračkim mestima saglasili su se da su izbori protekli u skladu sa izbornim procedurama, odnosno da nije bilo značajnijih nepravilnosti.
Kako je najavio predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević, prvi preliminarni rezultati očekuju oko 22 časa, a konačni izveštaj o eventualnim nepravilnostima očekuje se nakon zatvaranja biračkih mesta.
Na predsedničkim izborima učestvuje 11 kandidata,po redosledu na glasačkom listiću: Saša Janković, Vuk Jeremić, Miroslav Parović, Saša Radulović, Luka Maksimović, Aleksandar Vučić, Boško Obradović, Vojislav Šešelj, Aleksandar Popović, Milan Stamatović i Nenad Čanak. Izvor: Tanjug, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA