Najnovije

Tači odgovara Hanu: Projekat "Velike Albanije" propagira Srbija, zbog svoje "Velike Srbije"

Povodom kritika evropskog komesara Johanesa Hana zbog izjava o promeni granica na Zapadnom Balkanu, kosovski predsednik Hašim Tači osetio se prozvanim, uzvrativši da to pokazuje kako Evropskoj uniji "nedostaju vođstvo i vizija" u konkretizaciji evropske perspektive za Kosovo.

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

"Nažalost, ovakve izjave evropskog komesara pokazuju ono što sam rekao mnogo puta do sada, da EU nedostaju vođstvo i vizija u konkretizaciji evropske perspektive za Kosovo", napisao je Tači na svom Fejsbuk nalogu.
Tači, takođe, tvrdi da je "projekat velike Albanije proizvod propagande Srbije s ciljem da primeni svoj projekat velike Srbije, koji sada skoro da funkcioniše pred nosom EU".
Han je svoje kritike uputio nakon razgovora u Briselu sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, poručivši da su neprihvatljive i kontraproduktivne izjave pojedinih lidera u regionu kojima prizivaju promenu granica.
Han je, prethodno, izrazio razočarenje zbog "zapaljivih izjava pojedinih lidera u regionu" i upozorio da se takve izjave mogu "obiti o glavu" onima koji ih izgovaraju.
"Želeo bih da izrazim svoju razočaranost, čak i iznerviranost, zbog zapaljivih izjava pojedinih lidera u regionu. Takve poruke, koje mogu da se shvate kao mešanje u unutrašnja pitanja susednih zemalja i prizivaju menjanje granica, nisu prihvatljive i više su nego kontraproduktivne", naglasio je Han.
Odgovarajući Hanu na svom nalogu na Fejsbuku, Tači je takođe naveo da "diskirminacija i izolacija" kosovskih građana danas govori "mnogo više od monotonih izjava nekih zvanicnika EU koja se ponavljaju od 2000. godine".
Tači je poručio i da "nema velike niti male Albanije, ima samo Albanije i samo Kosova", odnosno da bi bilo "dobro da EU prihvati ovu realnost i da počne da tretira Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu". Pročitajte OVDE  i detalje novog obrta u slučaju Haradinaj. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA