Na internetu nas svakodnevno iznenađuje poneki nov recept za sladoled, baziran na siru – kozjem, pikantnom, čedar siru, siru s plemenitim plesnima, parmezanu ili nekoj od čuvenih, autohtonih vrsta.
Sladoledi iznenađuju i novim bojama. Tako je tokom prošle godine veliki hit u NJujorku bio crni sladoled, proizveden od kokosovog pepela, kokosovog mleka, krema i pahuljica. Ne samo da konzumente privlači svojom, za namirnicu kao što je sladoled neobičnom bojom i prijatnim ukusom, već vrši i detoksikaciju organizma.
U Londonu je najnoviji trend sladoled s ukosom zelenog čaja umotan u šećernu penu.
Potrebno je:
175 grama krem sira, konzerva slatkog mleka u prahu, 200 ml tečne pavlake, 250 grama malina, dve kašike šećer.
Priprema:
Umutite krem sir i zasladite mleko u prahu dok ne dobijete potpuno glatku homogenu mešavinu. Dodajte dobro ohlađenu pavlaku i mutite sve dok se ne zgusne.
Krčkajte zajedno sve sastojke za sirup, ocedite i ostavite da se ohladi.
Rasporedite deo ledene mešavine u forme za krem karamel, odozgo prelijte sirupom i ponovo dodajte ledenu mešavinu. Ako želite mermerni efekat, blago promešajte kašikom odozgo nagore. Ostavite u zamrzivaču dva do četiri sata. Recept za najbrži i najzdraviji brauni koji možete da jedete koliko hoćete pogledajte OVDE.
Izvor: Super žena