Najnovije

ISTINA IZLAZI NA VIDELO: Holivudske zvezde u filmu o Jasenovcu!

Odgovor na pitanje koja je prava istina o Jasenovcu mogao bi uskoro da pruži film svetski poznatih producenata i glumaca.

Jasenovac (Foto: Jutjub)

To je ideja premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koji su se dogovorili da bi film o stradanju Srba, Jevreja i Roma trebalo da se snima u međunarodnoj produkciji.
Kako se dodaje, u toku su pregovori sa jednom od najvećih svetskih produkcijskih kuća.
- Predstavnik Vlade Srbije, kojeg je delegirao premijer Vučić, u kontaktu je sa jednim od najpoznatijih producenata današnjice. On je raspoložen da producira film o stradanju Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu, a u narednim mesecima trebalo bi da budu dogovoreni detalji - navodi izvor.
On otkriva i da Vlada Srbije neće finansirati ovaj projekat.
- Reč je o temi koja će uvek biti aktuelna. Država Srbija bi dala svu neophodnu dokumentaciju i pružila bi svu neophodnu logističku podršku, a sve ostalo je na producentima - navodi sagovornik.
Na pitanje ko bi trebalo da glumi neke od glavnih uloga, isti sagovornik kaže da je rano da se o tome govori, budući da je sve i dalje samo ideja.
Snimanje filma o Jasenovcu podržava i direktor Centra "Simon Vizental" iz Jerusalima i poslednji lovac na naciste Efraim Zurof, ističući višestruki značaj ovakvog filmskog ostvarenja.
- To bi bio prvi film o Jasenovcu koji bi bio prikazan širom Zapada, odnosno po celom svetu. Takođe, to bi bilo vrlo značajno za borbu sa lažovima kao što su Jakov Sedlar ili branitelji ustaša - ističe Zurov.
Kako kaže, najveća je dilema da li će taj film biti igrani ili dokumentarni.
- Mislim da bi najbolje bilo da se naprave obe verzije - naglašava Zurof. Pogledajte OVDE najnoviju provokaciju Tirane upućenu Srbiji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je izgledala komemoracija žrtvama Jasenovca u organizaciji Srpskog narodnog vijeća:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA