Najnovije

RUSKI MINISTAR ODBRANE ČVRSTO UZ BEOGRAD: Rusija će svim silama štititi Srbiju!

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu poručio je da će Moskva svim silama štititi Srbiju i da neće dozvoliti nikakav napad na nju ili pokušaj rušenja vlasti u Beogradu takozvanim obojenim revolucijama po ukrajinskom ili nekom sličnom modelu!

Šojgu (Foto: TASS)

Posvećenost saradnji

Šojgu je izrazio uverenje da će Moskva i Beograd i ubuduće uspešno sarađivati na vojnom i vojno-tehničkom planu. - Rusija vidi Srbiju kao pouzdanog, proverenog partnera koji se takođe vodi osnovnim principima međunarodne bezbednosti. Nažalost, svet danas nije mirniji i stabilniji, a svi oni silni događaji poslednjih decenija povezani sa "obojenim revolucijama" i raznim vrstama invazija i nasilnog obaranja rukovodstva zemalja nisu doveli ni do čega dobrog - istakao je Šojgu, i naglasio odlučnost Rusije da maksimalno pomogne Srbiji. - Neka niko ne misli da može da tek tako napada Srbe i da u Beogradu pravi "obojene revolucije" po ukrajinskom modelu - naglasio je Šojgu. Na drugoj strani, ministar odbrane Zoran Đorđević kaže da se odnosi naših dveju država stalno unapređuju uprkos "kompleksnom okruženju". - Srbija je posvećena vojnoj neutralnosti, a naš napredak u pregovorima za članstvo u EU nikako ne umanjuje saradnju sa Rusijom. Pomoć koju nam Moskva pruža u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu jeste od izuzetne važnosti, posebno u trenucima sve grubljeg ugrožavanja nacionalnih interesa. I pored neumesnih izjava koje dolaze iz susedstva, Srbija kao lider u regionu nastavlja da bude promoter stabilnosti u ovom delu Evrope - naglasio je Đorđević.

Strateški partneri

Analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da Rusi Srbe i Srbiju dosledno tretiraju kao strateškog partnera i saveznika. - Rusi su na razne načine spremni da priskoče u pomoć Beogradu, pa i u slučaju da nam treba odbrana od "obojenih revolucija". Evidentno je da smo izloženi ozbiljnom udaru, a Rusi najbolje znaju šta to znači jer su i sami doživeli nešto slično. Svaka zemlja koja je prijatelj sa Moskvom izložena je udaru "narandžastih snaga", koje imaju nameru da dovedu i instaliraju garnutiru vlasti koja će delovati protiv Rusije. Zato Rusi žele da nam pomognu jer "obojena revolucija" nikom dobro nije donela. Uostalom, Rusija je svesna da je to upereno i protiv nje, jer bi obaranje prijateljske vlasti u Beogradu značilo da dobijaju još jednog neprijatelja - zaključuje Anđelković. Koju poruku Zapadu su Šojgu i Gerasimov poslali pogledajte OVDE. Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA