Najnovije

IZRAEL OBAVESTIO SAD! Vazdušni napadi i kopnena operacija gotovi za dve, tri nedelje

Jedan zvaničnik SAD upozorio je da završetak treće faze kopnene operacije ne znači kraj borbi, ali će dovesti do smanjenja njihovog intenziteta, prenosi "Si-Bi-Es njuz".

Trenutna faza izraelske kopnene operacije protiv Hamasa u Pojasu Gaze trebalo bi da bude završena za dve do tri sedmice, javlja "Si-Bi-Es njuz" pozivajući se na dva američka zvaničnika.

Prema rečima tih zvaničnika, trenutna faza ofanzive protiv Hamasa obuhvata "teške vazdušne napade i veliku kopnenu operaciju".

Kako navodi američki medij, jedan zvaničnik SAD upozorio je da završetak treće faze kopnene operacije ne znači kraj borbi, ali će dovesti do smanjenja njihovog intenziteta, manje bombardovanja i fokusiranja na preciznije udare, dok Izrael goni preostale vođe Hamasa.

Na sastanku s američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost DŽejkom Salivenom 14. decembra, izraelski ministar odbrane Joav Galant predvideo je da bi sledeća runda napada mogla biti duga, rekavši da će rat "trajati više od nekoliko meseci".

Istovremeno, američki predsednik DŽozef Bajden pozvao je Izrael da zaštiti civile tokom vojne operacije protiv Hamasa a ranije ove sedmice, on je upozorio da vlada izraelskog premijera Benjamina Netanijahua gubi međunarodnu podršku zbog neselektivnog bombardovanja u gusto naseljenoj regiji, izvestio je "Si-Bi-Es njuz".

SUKOB U VRHU EU: Orban napustio salu, Šolc ga molio da se udalji, Mađarska ne želi Ukrajinu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA