Najnovije

RATNE IGRE: I super-nosač aviona "Karl Vinson" na vojnoj vežbi južnokorejske i mornarice SAD (VIDEO)

Južnokorejska mornarica saopštila je danas da je započela zajedničku vojnu vežbu sa američkom flotom, u kojoj učestvuje i super-nosač aviona "Karl Vinson", koji su Sjedinjene Američke Države poslale u region zbog rastućih pretnja severnokorejskog nuklearnog i raketnog programa.

Nosač aviona "Karl Vilson" (Foto: Jutjub)

Vežba je počela nekoliko sati nakon što su južnokorejski i američki zvaničnici saopštili da su zapazili nešto za šta pretpostavljaju da je neuspelo lansiranje projektila iz oblasti nedaleko od prestonice Pjongjanga, prenele su svetske agencije.
Južnokorejska mornarica je saopštila da je cilj vojne vežbe "odvraćanje provokacija Severne Koreje i ispoljavanje čvrstog savezništva između Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje".
Američki nosač aviona "Karl Vinson" učestvovao je i prolećnim vežbama SAD i Južne Koreje u martu.
Odluka Severne Koreje da testira interkontinentalnu balističku raketu predstavlja veliku pretnju po Japan, rekao je danas premijer te zemlje, Šinzo Abe, u Londonu.
Severna Koreja testirala je raketu neposredno nakon što je državni sekretar SAD Reks Tilerson upozorio da bi neuspeh u zaustavljanju nuklearnih i raketnih programa Pjongjanga doveo do "katastrofalnih posledica".
"Uprkoj snažnim upozorenjima međunarodne zajednice, Severna Koreja je danas sprovela svoj test balističke rakete. To je velika pretnja po našu zemlju. To je neprihvatljivo. Snažno osuđujemo takve činove", rekao je Abe novinarima u Londonu.
Pročitajte OVDE i kakvu to moćnu vojnu mašinu zajedno prave Rusija i Kina.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA